bugday.gen.tr
buğday
Sosyal Medyada Paylaş
Buğday Çimi
Haşlanmış Buğday
Buğday Besin Değeri
Rüyada Çuvalda Buğday Görmek
Rüyada Buğday Yemek
Diş Buğdayı Kurabiyesi
Buğday Nişastalı Tuzlu Kurabiye
Ekmeklik Buğday Çeşitleri
Dövme Buğday
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
1 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
Buğday Hastalıkları
Buğday Suyu
Yoğurtlu Buğday Salatası
Tohumluk Buğday Çeşitleri
Kastamonu Siyez Buğdayı
Buğday Proteini
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
Buğday Üretimi
Diş Buğdayı Nasıl Yapılır
Buğday Çimi Tozu
Buğday Ruşeymi Yağı
Diş Buğdayı Şekeri
Buğdayda Üst Gübreleme
Siyez Buğdayı
Kavuzlu Buğday
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Ruşeymi
Buğday Özü
Sarı Buğday
Diş Buğdayı
Buğday Gluteni
Aşurelik Buğday
Buğdayda Pas Hastalığı
Diş Buğdayı Cupcake
Tüm Sayfalar >>









Buğday Çimi

Buğday çimi, son yıllarda kanser gibi oldukça ciddi ölümcül riskleri olan hastalıkların tedavi edilmesinde ve hastalıkların önlenmesinde sağladığı faydalı etkilerle gündeme gelmiştir. Buğday çimi içeriğinde sıvı oksijen barındırmaktadır. Doğadaki en güçlü anti kanser etkisi olan laetril içermektedir. Bu nedenle uzmanlar tarafından buğday çiminin kanserle mücadelede önemli bir bitki olduğu belirtilmektedir. Alternatif tedavi seçenekleri arasında buğday çimi yemek ve buğday şırası içmek uzmanların tavsiyeleri arasına girmiştir. Dünyada buğday çiminin etkilerini benimsemiş ve kabul etmiş olan toplumlarda kanser türlerinin daha az görülmesi buğday çiminin önemini bir kez daha arttırmaktadır. Buğday şırası Orta Asya'da çok eski dönemlerde de içilmiştir. Bu değerli bitki hakkında pek çok yayın hazırlanmıştır. Özellikle kanseri önlediğine dair bilgiler bulunmaktadır. Buğday çimi hakkında öne çıkan faydaları makalemizde bulabilirsiniz.

Buğday çimi faydaları nelerdir?

Buğday çimi öncelikle bağışıklık sistemini güçlendiren bir bitkidir. Alternatif tedavide kanser ilacı olarak kullanılmaktadır. Özellikle buğday şırasının kanseri önleyici etkisi bulunmaktadır. Bitkisel tedavi önerileri arasında  buğday çimi önemli bir yere sahiptir. İçeriğindeki besin maddeleri, vitamin ve mineraller dışında bol miktarda klorofil sayesinde bu etkileri göstermektedir. Buğday çiminin içeriği % 70 klorofilden oluşur. Klorofilin anlamı bitkilerin kanı olmasıdır. Buğday çimi B17 vitaminiyle kanser hücrelerine savaş açar. Ayrıca topraktan bitkilere geçebilecek olan 102 elementin tam 92 tanesi buğday çiminde bulunur.

Buğday çimi taze olarak aynı miktardaki portakalla kıyaslandığında 60 kat fazla C vitamini içermektedir. İçinde bulunan emir oranı da ıspanakla kıyaslandığında 8 kat daha fazladır. İçeceğiniz 1 bardak buğday çimi suyu sayesinde, 1 kasa portakaldan alabileceğiniz C vitaminini rahatlıkla alabilirsiniz.

Buğday çimi içeriğinde kanda bulunan toksinleri yok eden maddeler bulunur. Ayrıca sıvı oksijen deposudur ve laetril denilen anti kanser içeriği vardır.
Buğday Çimi


Kilo problemi olanlar, diyet yapmak zorunda kalanlar buğday çimi ile hazırlanmış buğday şırası içebilir. Bu vücutta yağ yakılmasını daha kolay hale getirdiği gibi yağ yakımını da hızlandırır.

Buğday çimi enerji verici bir bitki olduğundan, uyku ihtiyacınızda azalır. Gaz, şişkinlik gibi sindirim sorunlarına iyi gelir. Kan şekerini dengeleyerek, kandaki oksijen taşıma kapasitesinin artmasını sağlar. Ayrıca buğday çimi kırmızı kan hücrelerini arttırıcı etki yapar. Anti bakteriyel etkisi de vardır. Antioksidan bakımından zengin olduğu için vücutta anti aging etkisi gösterir.

Buğday çimi ile buğday şırası nasıl yapılır?

Buğday şırası yapmak için ihtiyacınız olanlar 1 su bardağı buğday tohumu ve 2,5 litre içme suyudur. Önce buğday tohumlarını filizlendirmeniz gerekiyor. İşlem görmeyen çiğ buğday tohumlarını yıkadıktan sonra bolca içme suyunun içinde bir gün boyunca bekletin. Arada suyu değiştirerek, buğday tohumları içindeki  besin canlandırmaya destek olmalısınız. Daha sonra tohumları süzün ve üzerini örterek bekletin. Arada kontrol ettiğiniz tohumlar kurudukça yeniden sudan geçirin. Ortalama 2 gün kadar bunları yaptığınızda buğday tohumları filizlenmeye başlayacak. Filizler 1,5 cm oluncaya kadar bekleyin.

Buğday şırası yapmak içinde filizleri yıkayarak kavanoza doldurun. Buna 1,5 litre içme suyu koyun ve kavanozu hava alacak şekilde bir tülbentle kapatın. Buğday şırası 2 gün içinde tüketime hazır olacaktır. Süzerek şırayı buzdolabına koyun. Bundan her gün 250-500 ml kadar için. Hazırlanan buğday şırasını 3 gün içinde bitirmelisiniz. İsterseniz süzdüğünüz buğday filizlerinden yeniden aynı şekilde şıra hazırlayabilirsiniz. Daha sonra filizleri atabilir ya da bahçe toprağına karıştırabilirsiniz. Buğday çimi ile yapılan şırayı sade olarak ya da limon ve nane ekleyerek içebilirsiniz. İçine şeker koymanızı tavsiye etmiyoruz. Şeker buğday şırasının faydalı etkilerini azaltır.

Yayınlanma Tarihi : 20.03.2017 12:56:20

Buğday Çimi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Buğday Çimi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Buğday Ekmeği

Buğday Ekmeği, Sofraların vazgeçilmez yiyeceği olan buğday ekmeği, eskiden bereketin ve zenginliği simgesi olmuştur. Günümüzde ise obezitenin artması gibi durumlar nedeni ile buğday ekmeği hakkında olumsuz düşünceler olmaya başlam...

Buğday İthalatı

Buğday İthalatı, Buğday buğdaygiller familyasına ait otsu bir bitkidir. Karasal iklim şartlarında yetişir. Un yapımında kullanılması buğdayın önemini ortaya koymaktadır. Buğdayın uzunluğuna, rengine, tanelerinin iri veya küçük olm...

Buğday Gübreleme

Buğday Gübreleme, tahıl ürünleri kapsamında yer alan buğday ekimi yapılan toprağa büyükbaş veya küçükbaş hayvan dışkısı gübresinin takviye yapılmasıyla verimli olarak yetişir. Diğer yandan yapy gübrelemenin yapılması da uygundur....

Tam Buğday Ekmeği

Tam buğday ekmeği; buğdayların bütün olarak öğütülmesinden oluşan undan meydana gelir. Bir buğday taneciğinde 3 kısım vardır. Bunlar;Kepek: Buğdayın kabuğudur. Buğdayın ağırığının yüzde 15 ini oluşturur. Lif bakımından çok zengind...

Buğday Ekmeği Kaç Kalori

Buğday ekmeği kaç kalori, Buğday ekmeği hem lezzeti hemde sağlığa olan faydaları ile bilinmektedir. Beyaz ekmek yerine çoğu zaman tavsiye edilen buğday ekmeğinin vücut üzerinde birçok olumlu etkiye fayda sağladığı bilinmektedir. B...

Buğday Çimi Tohumu

Buğday Çimi Tohumu: Özellikle kanser hastalığının tedavisinde kullanıldığında son derece etkili olur. Sadece hastalığı tedavi etmesiyle bilinen bir bitki değildir, çünkü kanserden korunmak içinde kullanılan bir tohumdur. Alternati...

Buğday Çimi Yetiştirmek

Buğday Çimi Yetiştirmek; Buğday çimi şifa kaynağıdır. Buğday ev ortamında çimlendirilerek tanesinin veya uzayan çimlerinin tüketilmesi sağlık açısından oldukça faydalıdır. Buğday çimi hücreleri yenilemekte ve bağışıklık sistemini...

Buğday Kürü

Buğday Kürü; Bu kür sayesinde kan şekerinizi dengeleyerek açlık kontrolünü elinizde tutabilir ve detoks etkisi ile istemediğiniz kilolara veda edebilirsiniz. Ayrıca buğday kürü ile gözlerinizi güçlendirebilirsiniz. Buğday kürünü a...

Buğday Göbeği

Buğday göbeği, Geçtiğimiz yıllarda kitap olarak çıkan buğday göbeği isimli kitap William Davis tarafından kaleme alınmış kitaptır. İçerisinde buğay ile ilgili birçok bilgi vardır. Sağlıklı ve dengeli beslenmek için kişinin buğday...

Buğday Alerjisi

Buğday Alerjisi, buğday veya buğday içeren besinlere karşı vücudun gösterdiği alerjik tepkidir diyebiliriz. Buğday alerjisi çocukluk çağında en sık görülen alerjilerden biridir. Buğday herkesin bildiği gibi ekmeğin içerisinde bulu...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

buğday, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017