bugday.gen.tr
buğday
Sosyal Medyada Paylaş
Buğday Çimi
Haşlanmış Buğday
Buğday Besin Değeri
Rüyada Çuvalda Buğday Görmek
Rüyada Buğday Yemek
Diş Buğdayı Kurabiyesi
Buğday Nişastalı Tuzlu Kurabiye
Ekmeklik Buğday Çeşitleri
Dövme Buğday
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
1 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
Buğday Hastalıkları
Buğday Suyu
Yoğurtlu Buğday Salatası
Tohumluk Buğday Çeşitleri
Kastamonu Siyez Buğdayı
Buğday Proteini
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
Buğday Üretimi
Diş Buğdayı Nasıl Yapılır
Buğday Çimi Tozu
Buğday Ruşeymi Yağı
Diş Buğdayı Şekeri
Buğdayda Üst Gübreleme
Siyez Buğdayı
Kavuzlu Buğday
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Ruşeymi
Buğday Özü
Sarı Buğday
Diş Buğdayı
Buğday Gluteni
Aşurelik Buğday
Buğdayda Pas Hastalığı
Diş Buğdayı Cupcake
Tüm Sayfalar >>









Buğday Ruşeymi

Buğday Ruşeymi, Birçok kişi tarafından henüz adı duyulmamış olan buğday ruşeymi, ülkemizde yeni yeni duyulan ve oldukça kıymetli bir yiyecek olması bakımından diğerini anlaşılmış olan bir besindir. Son günlerde marketlerden oldukça kolay temin edebileceğiniz bu ürün, toz halinde satılan, lezzet ve zenginlik katmak için birçok yiyeceği eklenebilen bir besindir. Buğday ruşeymi buğdayın en alt kısmında embriyo adı verilen tohumun üremesi ve çimlenmesine yardımcı olan kısmıdır ve buğdayın kalbi olarak görüldüğü için oldukça değerlidir. Buğday özü anlamına gelen bu değerli ürün buğdayın besin ve enerji ihtiyaçlarını karşılaması ve bin ton buğday işlenmesi neticesinde yalnızca bir kilogram elde edilebilmesi bakımından oldukça önemlidir. Buğday unundan daha yüksek miktarda besin değerine sahip olan buğday ruşeymi sağlık açısından oldukça faydalı olduğu düşünülen antioksidan, vitamin ve mineraller içerir.

Buğday ruşeymi besin değerleri;

100 gram buğday ruşeymi, yaklaşık olarak 2 mg B1 vitamini, 1.2 mg B2 vitamini ,18 mg E vitamini, 0.33 mg folik asit, 7.5 mg demir, 14 mg çinko, 200 mg magnezyum, 5 mg sodyum, 44.7 gr karbonhidrat, 9.2 gr yağ, 26.7 gr protein, 15.6 gr lif içerir.

Buğday ruşeymi yapısında yer alan proteinlerin büyük bir bölümü esansiyel amino asitlerden oluşur ve bu proteinler hayvansal proteinlerin ile eş tutulacak oranda büyük bir değeri vardır. Besin değeri ve enerjisinin oldukça yüksek olması ile beraber aynı zamanda şahane lezzete de sahip olan bu faydalı besin birçok alanda kullanılabilir.

Buğday ruşeymi kullanım alanları, tatlı bir tada sahip olan buğday ruşaymi meyve suyu, yoğurt ve süt gibi içeceklerin içine karıştırılarak tüketilebileceği gibi aynı zamanda tek başına günde 2 yemek kaşığı olarak da tüketilebilir. Bisküvi, ekmek, simit, kek gibi ürünlerle beraber diyet ürünleri ve fermente gıdaların besin değerini arttırmak için buğday ruşeymiden yararlanılmaktadır. Çorba ve köfteler de lezzet vermek amacıyla baharat olarak kullanabileceğiniz buğday ruşeymi aynı zamanda salataların üzerine eklenerek de tüketilebilir.

Buğday ruşeymi faydaları; 
  • Özellikle de çocukluk döneminde tüketilmesi tavsiye edilen buğday ruşeymi büyüme ve sağlıklı kemik gelişimi açısından oldukça faydalıdır.
  • İyi bir karbonhidrat kaynağı olması bakımından vücuda enerji verir ve kaybedilen enerjinin etkilerini büyük bir oranda azaltır.
  • Hücre zarının dayanıklı hale gelmesine katkı sağlayarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve birçok kanser riskine karşı vücudun korunmasını sağlar.
    Buğday Ruşeymi

  • İçerisinde bulunan E vitamini sayesinde cilt sağlığı açısından oldukça büyük öneme sahip olan bu değerli besin cilt yaşlanmasını geciktirilmesi nedeniyle cilde maske olarak uygulanabilir.
  • Buğday ruşeymi göz sağlığı açısından da oldukça faydalıdır Gözde oluşabilecek katarakt oluşumu ile beraber birçok rahatsızlığa karşı gözün korunmasını sağlar.
  • Demir minerali bakımından zengin olması sayesinde bu şifalı besin kansızlığın önlenmesine yardımcı olur ve halsizliğe karşı oldukça etkilidir. 
  • İçerisinde bulunan lifler sayesinde sindirim sisteminin düzenlenmesine katkı sağlar ve bağırsak sağlığı korunmasına yardımcı olur.
  • B vitaminleri açısından oldukça zengin olması buğday ruşeyminin kalp ve damar sağlığı açısından da oldukça faydalı olmasını sağlar.
  • İçerisinde bulunan faydalı yağ asitleri sayesinde sinir sisteminin desteklenmesine katkı sağlamak da beraber inflamasyonu azaltır ve kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir. 
  • Lif oranın yüksek olması bakımından tokluk hissi verir ve bu sayede kilo probleminin önüne geçilmesine yardımcı olur. 
  • Vücut açısından oldukça değerli besin ögelerini büyük bir oranda içermesi bakımından vücudun genel sağlığının korunmasında yardımcı olur.
  • Beyin fonksiyonlarının düzenli olarak yerine getirilmesine yardımcı olarak alzaymır gibi birçok hastalığa yakalanma olasılığını azaltır. 
  • Şeker hastalarında ortaya çıkacak damar tıkanıklığının önlenmesine katkı sağlayan buğday ruşeymi kan pıhtılaşmasını engeller.
  • Yıpranmış ve hassas saçların güçlenmesine yardımcı olur.
Buğday ruşeymi saklama koşulları, havadan çabuk etkilenen bir besin olan buğday ruşeyminin havayla temas etmemiş iyi korunmuş ve stabilize edilmiş olmasına özen gösterilmelidir. Satın alacağınız buğday ruşeyminin ışıl işlem görmüş ve vakumlu ambalajlarda olanlarının tercih edilmesinde fayda vardır. Satın alınan ürünleri açtıktan sonra mutlaka hava almayan cam bir kavanozun içerisine buzdolabında muhafaza edilmeli, uzun süre kullanılacaksa derin dondurucuda saklanmalıdır.

Buğday ruşeymi zararları, bağışıklık sisteminden kaynaklanan bağırsak sorunu olan çölyak hastalarının bu ürünü tüketmemesi tavsiye edilir. Bununla beraber buğday içeren birçok ürünün gluten içermesi nedeniyle 8. aya kadar bebeklerde kullanılmaması önerilir. Aşırı tüketimin metabolizmanın olumsuz olarak etkilenmesine neden olabileceği için buğday ruşeyminin yeterli miktarda tüketilmesinde fayda vardır.

Yayınlanma Tarihi : 22.03.2017 12:36:34

Buğday Ruşeymi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Buğday Ruşeymi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Buğday Ekmeği

Buğday Ekmeği, Sofraların vazgeçilmez yiyeceği olan buğday ekmeği, eskiden bereketin ve zenginliği simgesi olmuştur. Günümüzde ise obezitenin artması gibi durumlar nedeni ile buğday ekmeği hakkında olumsuz düşünceler olmaya başlam...

Buğday İthalatı

Buğday İthalatı, Buğday buğdaygiller familyasına ait otsu bir bitkidir. Karasal iklim şartlarında yetişir. Un yapımında kullanılması buğdayın önemini ortaya koymaktadır. Buğdayın uzunluğuna, rengine, tanelerinin iri veya küçük olm...

Buğday Gübreleme

Buğday Gübreleme, tahıl ürünleri kapsamında yer alan buğday ekimi yapılan toprağa büyükbaş veya küçükbaş hayvan dışkısı gübresinin takviye yapılmasıyla verimli olarak yetişir. Diğer yandan yapy gübrelemenin yapılması da uygundur....

Tam Buğday Ekmeği

Tam buğday ekmeği; buğdayların bütün olarak öğütülmesinden oluşan undan meydana gelir. Bir buğday taneciğinde 3 kısım vardır. Bunlar;Kepek: Buğdayın kabuğudur. Buğdayın ağırığının yüzde 15 ini oluşturur. Lif bakımından çok zengind...

Buğday Ekmeği Kaç Kalori

Buğday ekmeği kaç kalori, Buğday ekmeği hem lezzeti hemde sağlığa olan faydaları ile bilinmektedir. Beyaz ekmek yerine çoğu zaman tavsiye edilen buğday ekmeğinin vücut üzerinde birçok olumlu etkiye fayda sağladığı bilinmektedir. B...

Buğday Çimi Tohumu

Buğday Çimi Tohumu: Özellikle kanser hastalığının tedavisinde kullanıldığında son derece etkili olur. Sadece hastalığı tedavi etmesiyle bilinen bir bitki değildir, çünkü kanserden korunmak içinde kullanılan bir tohumdur. Alternati...

Buğday Çimi Yetiştirmek

Buğday Çimi Yetiştirmek; Buğday çimi şifa kaynağıdır. Buğday ev ortamında çimlendirilerek tanesinin veya uzayan çimlerinin tüketilmesi sağlık açısından oldukça faydalıdır. Buğday çimi hücreleri yenilemekte ve bağışıklık sistemini...

Buğday Kürü

Buğday Kürü; Bu kür sayesinde kan şekerinizi dengeleyerek açlık kontrolünü elinizde tutabilir ve detoks etkisi ile istemediğiniz kilolara veda edebilirsiniz. Ayrıca buğday kürü ile gözlerinizi güçlendirebilirsiniz. Buğday kürünü a...

Buğday Göbeği

Buğday göbeği, Geçtiğimiz yıllarda kitap olarak çıkan buğday göbeği isimli kitap William Davis tarafından kaleme alınmış kitaptır. İçerisinde buğay ile ilgili birçok bilgi vardır. Sağlıklı ve dengeli beslenmek için kişinin buğday...

Buğday Alerjisi

Buğday Alerjisi, buğday veya buğday içeren besinlere karşı vücudun gösterdiği alerjik tepkidir diyebiliriz. Buğday alerjisi çocukluk çağında en sık görülen alerjilerden biridir. Buğday herkesin bildiği gibi ekmeğin içerisinde bulu...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

buğday, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017