bugday.gen.tr
buğday
Sosyal Medyada Paylaş
Buğday Çimi
Haşlanmış Buğday
Buğday Besin Değeri
Diş Buğdayı Kurabiyesi
Buğday Nişastalı Tuzlu Kurabiye
Ekmeklik Buğday Çeşitleri
Dövme Buğday
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
1 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
Buğday Hastalıkları
Buğday Suyu
Yoğurtlu Buğday Salatası
Tohumluk Buğday Çeşitleri
Kastamonu Siyez Buğdayı
Buğday Proteini
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
Buğday Üretimi
Diş Buğdayı Nasıl Yapılır
Buğday Çimi Tozu
Buğday Ruşeymi Yağı
Diş Buğdayı Şekeri
Buğdayda Üst Gübreleme
Siyez Buğdayı
Kavuzlu Buğday
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Ruşeymi
Buğday Özü
Sarı Buğday
Diş Buğdayı
Buğday Gluteni
Aşurelik Buğday
Buğdayda Pas Hastalığı
Diş Buğdayı Cupcake
Tam Buğday Ekmeği
Tam Buğday Unlu Ekmek
Tüm Sayfalar >>









Sitemizde Yeralan Tüm Sayfalar

Buğday Nasıl Yetiştirilir

Buğday nasıl yetiştirilir, Buğday dünyada ve ülkemizde en fazla üretilen tarım ürünüdür. Karasal iklimin hakim olduğu coğrafyalarda yetiştirilen buğday insanoğlunun yerleşik hayata geçtikten sonra düzenli olarak ürettiği ilk tahıl...

Sarı Buğday

Sarı Buğday, halk arasında buğday sevilen bitkidir. Sarı buğday tarım alanında en çok dikilen tahıl besinidir. Türkiye de ekmek çok tüketildiği için buğday ekimi yapılır. Mutfakta sevilerek tüketilir. Özellikle sarı buğday ekmek y...

Karakılçık Buğdayı

Karakılçık buğdayı : Karakılçık buğdayı ismini bünyesinde bulunduran karakılçıklardan almıştır. Genellikle ege bölgesinde yetişen ve nesli neredeyse tükenmek üzere olan bir buğday türüdür. Neslinin tükenmesinin en büyük nedeni eko...

Durum Buğdayı

Durum Buğdayı, makarna ve bulgur üretimi  başta olmak üzere irmik üretmek için kullanılan buğdaya durum buğdayı adı verilir. Durum buğdayı üretimi şu anda dünya üzerinde 50.000 ton civarlarında olup üretimin çoğunluğu Kanada başta...

Buğday Hangi Bölgede Yetişir

Buğday Hangi Bölgede Yetişir, buğday bitkisi mevsimlik ekilen otsu bir bitkidir. Buğday bitkisi genellikle son bahar aylarında ekilip kış aylarında hasadı yapılan bir bitkidir. Buğdaydan ekmek, un, bulgur ve makarna gibi bir çok ü...

Buğday Suyu

Buğday Suyu son dönemde oldukça popüler hale gelen bir içecek olmuştur. Nedeni sağlık açısından birçok yararının olmasıdır. Kanser gibi hayati önem taşıyan sağlık sorunlarının tedavi edilme aşamasında ve bu hastalığın oluşmasını e...

2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori

2 dilim tam buğday ekmeği kaç kalori, Buğday ekmeği bilindiği gibi bizim vazgeçemediğimiz yiyeceğimizdir. Ekmek yemediğimiz zaman kendimizi doymamış hissetmekteyiz. Ancak ekmeğin kilo üzerinde oluşturduğu olumsuz etkiler üstüne sö...

Dövme Buğday

Dövme buğday, Çok eski yıllardan itibaren tüketilen temel gıda maddelerinden biri olan buğday, Türk mutfağının vazgeçilmez tahılları arasında yer alır. Buğdayın dış kabuğunun yani kepeğinin bazı işlemler ile giderilmiş ve ezilmiş...

Aşurelik Buğday

Aşurelik Buğday, Sağlıklı besinler arasında yer alan aşurelik buğday, hemen hemen her ilimizde üretilen bir tahıldır. Ancak İzmir, Konya, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde üretimi daha yaygın olarak yapılır. Durum buğdayının birtak...

Kaynatılmış Buğday

Kaynatılmış Buğday; buğday ülkemizde yaygın olarak üretilen mevsimlik bir otsu bitkidir. buğday bitkisinden bir çok ürün elde etmek mümkündür. Genellikle buğday bitkisinden un, nişasta, ekmek, bulgur makarna yapılmaktadır. Buğday...

Buğday Şırası Nasıl Yapılır

Buğday Şırası Nasıl Yapılır, Buğday şırası kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı şifa dağıtmaktadır.Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin  başında gelmektedir. Kanda bulunan alyuvar ve akyuvarların şekil kazanmasın...

Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi

Tam buğday ekmeği şekeri yükseltirmi, çağımızda birçok hastalıktan kurtulmak için dengeli ve sağlıklı beslenmek son derece önemlidir. Vücudun insülin direncini yükselten bazı yiyeceklerden kaçınılması halinde şekerin gerekli seviy...

Kavılca Buğdayı

Kavılca buğdayı, bu buğday türü vücutta meydana gelebilecek kanser hastalıklarına karşı mükemmel bir koruyucu özellik taşır. Doğu Anadolu'nun Kars Kars yöresine ait bir türüdür. Kabuğu kalın bir yapıda ve katmanlı bir şekilde oluş...

Buğdaydan Elde Edilen Ürünler

Buğdaydan Elde Edilen Ürünler, Buğday insanların ilk besin maddelerinden biridir. Nerede ise tüm dünyada bilinen ve üretimi yapılan buğdayın besin değeri oldukça yüksektir. İçeriğinde başta karbonhidrat gelir, ayrıca da zengin min...

Rus Buğdayı

Rus Buğdayı: Türkiye’ye Rusya’dan getirilerek ekimi yapılan bu buğday türü özellikle, Erzurum ve Kars bölgesinde oldukça yüksek derecede verim alınmasıyla adında çok söz ettirmiştir. Ziraat enstitüsü tarafından birçok çalışması...

Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır

Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır, önemli bir ziraat mahsulü olan buğday, insan gıdası olarak en çok tüketilen besinlerden biri olma özelliğine sahiptir. Başak, sap ve kök olmak üzere 3 ana kısımdan oluşan buğday, ilk etapta çiçek olar...

Buğdayda Pas Hastalığı

Buğdayda Pas Hastalığı; iklim şartlarının epidemi yaptığı dönemlerde buğdayda pas hastalıkları ciddi oranda verim kayıplarına sebep olur. Buğdayda pas hastalığından oluşan zarar, erken enfeksiyonlar ve hastalığın salgın yapması ba...

Buğday Kepeği

Buğday Kepeği; buğdayın en dış kısmında yer alan kabuğa verilen isimdir. Değirmendeki yıkanmış ve ardından kurutulmuş olan buğdayların kabukları ayrıştırılır. Ayrıştırılan buğdayın kabuk bölümü yapılan araştırmalara göre aşırı lif...

Buğday Çimi Tozu

Buğday çimi tozu; tohumun toprağa ekilmiş olduğu günden itibaren vitamin, mineral, çinko, fosfat, enzim ve lif oranının en yüksek seviyede olduğu bir haftanın sonunda kesilip kurutularak elde edilir. Bir gramlık buğday çimi tozunu...

Buğday Nişastası

Buğday nişastası, buğday buğdaygiller familyasına ait temel besin maddelerimizden biridir. Ayrıca buğday Türkiye de iki değişik mevsimde yetişir. Bunlarda ilkbahar ve kış mevsimleridir. Kışlık buğday sonbahar aylarında ekilir ve i...

Buğday Yarması

Buğday yarması, buğdayın tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Eski dönemlerden beri yetiştirilmekte olan buğdayların bir çok türü bulunmaktadır. Bu türler yetiştirildiği bölgeye ve bölgenin coğrafi özelliklerine göre değişiklik g...

Buğday Proteini

Buğday Proteini, vücuda ve sağlığa çeşitli faydaları bulunan bu proteinin diğer ismi de glütendir. Bu buğday proteininin vücuda bir çok faydası bulunmaktadır. İnsanların sağlıklı bir hayat yaşayabilmesi için yağ. protein. vitamin....

Kavuzlu Buğday

Kavuzlu buğday, buğdaygiller ailesinden olan bir buğday türü olarak bilinmektedir. Kavuzlu buğday eski çağlarda Avrupa'nın bazı bölgelerinde Bronz Çağ'dan Orta Çağ'a kadar bilinen ve neredeyse her yemekte kullanılan bir buğday tür...

Buğday Çeşitleri

Buğday çeşitleri, buğday beslenmenin temel taşıdır. Buğday denilince ilk akla gelen buğday ekmeğidir. Kullanım alanlarında ilk sırayı ekmek alırken onu makarna takip etmektedir. Buğday çok çeşitlilik göstermektedir. Her türünden...

Buğday Tohumu

Buğday Tohumu, Temel besin maddelerinden olan ekmeğin hammadesi olan buğday, insanlık için önemini her zaman en üst seviyede korumuştur. Yokluğundan kıtlık, açlık meydana gelmiş, çokluğundan insanlığın zenginlik efsanelerine konu...

Kırık Buğday

Kırık Buğday, tahıl ürünleri kapsamında yer alan olgunlaşan buğday başaklarının hasadı esnasında modern tarım teknolojisi ile işlemden geçirilme aşamasında elek altı diye tabir edilen buğday tanelerinin kırık olanlarını ifade eder...

Buğday Unu

Buğday Unu; ismi itibariyle buğdayın dövülmesi sonucu elde edilen undur.  Bununla beraber rafine buğday unlarının bundan farkı işlenmiş olarak elde edildiği için buğdayın bazı kısımlarını içermez. Yani eğer ekmek veya hamurişi yap...

Buğday Çimi Marmelatı

Buğday Çimi Marmelatı, Şifa verici etkisi ve içeriği açısından belki de yeşil yapraklı bitkiler içerisinde en önemlisi olan buğday çimi ne şekilde tüketilirse tüketilsin inanılmaz derecede faydalı bir bitkidir. Buğday çimi marmela...

Buğday Ekimi

Buğday ekimi; buğday her çeşit toprakta yetişme özelliğine sahiptir. Buğday ekiminde en yüksek verim killi ve humusça zengin topraklardan alınır. Buğday ekiminin gerçekleşmesi için ilk olarak toprak işlenmelidir. Buğday ilk evrele...

Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri

Yüksek verimli buğday çeşitleri, ekilmiş olduğu sene içerisinde çok fazla buğday veren ve başaktaki buğday sayılarının diğer buğday türleri arasında en fazla sayıya sahip olan verimli çeşitleridir. Yetiştirileceği bölgenin özellik...

Buğday Ruşeymi

Buğday Ruşeymi, Birçok kişi tarafından henüz adı duyulmamış olan buğday ruşeymi, ülkemizde yeni yeni duyulan ve oldukça kıymetli bir yiyecek olması bakımından diğerini anlaşılmış olan bir besindir. Son günlerde marketlerden oldukç...

Siyah Buğday

Siyah Buğday, Kuzukulağı ailesinden olan siyah buğday, gleçka denilen farklı bir isimle de de anılabilir. Normal buğdaylara göre kıyaslandığında düşük nitelikler de görülebilir. Siyah buğday yaklaşık olarak%11 protein, %2 civarı y...

Buğday Kalori

Buğday Kalori; buğday karbonhidrat içeriği yüksek bir tahıldır. Gerek buğdayın kendisi gerekse buğdaydan elde edilen ürünlerin karbonhidrat içeri yüksek olduğundan kalorisi de yüksektir. Karbonhidratlar vücut için çok faydalı ve e...

Esmer Buğday

Esmer Buğday, ilk olarak yetiştiren kişiler Amerikalı George Washington ve Thomas Jcfersson’dır. Bitki sınıflandırmasında tahılgiller türüne değil de meyvelerin bulunduğu sınıfa daha yakındır. Almanlar bu tohum kayın fındığına ola...

Ekmeklik Buğday Çeşitleri

Ekmeklik Buğday Çeşitleri, Buğday insanın temel ihtiyaçlarının en başında yer alır. Dünya çapında ekimi en çok yapılan iki üründen biri buğdaydır. Bizim ülkemizde de ilk sırayı alır. Ülkemizde de en çok İç Anadolu bölgesinde yetiş...

Buğday Özü

Buğday Özü; Ruşeym, kelime manası olarak buğday özü anlamına gelir. Buğday özü, buğday tanesinin filizlendiği kısımdır. Buğday tanesinin embriyosu olan ve %3-4 kısmını oluşturan buğday özü, buğday tanesinin besin ve enerji ihtiyac...

Kastamonu Siyez Buğdayı

Kastamonu siyez buğdayı, günümüzde yetiştirilmekte olan buğday türleri arasında en doğal olan buğday türüdür. En fazla Kastamonu ilinde yetiştirildiği için bu ismi almıştır. Bu buğdayın faydaları saymak ile tükenmez. Bulguru ile l...

Buğday Besin Değeri

Buğday Besin Değeri, Buğday en önemli besin maddesidir. İnsanların temel besin maddesi olan ekmeğin ana maddesidir. Un yapıp kullanıldığı gibi hayvanlar için yem olarak da  kullanılabilir. Hasat zamanında elde edilen samanlar çift...

Buğday Tarlası

Buğday tarlası, Kitlesel besin grubundan olan buğdayın yokluğu açlık ve kıtlıkların oluşmasına neden olmuştur. Bu nedenle buğday insanlığın beslenmesinde stratejik öneme sahiptir. Buğday bir çok temel ihtiyaç besin grubunun hammad...

Buğday Unu Alerjisi

Buğday unu alerjisi, Bağışıklık sisteminin buğday ununa verdiği tepkidir. Bu alerji özellikle çocuklarda daha fazla görülmektedir. Eğer sizin buğdaya alerjiniz varsa bu alerjiye karşı bağışıklık sistemini güçlendirecek bir antikor...

Siyez Buğdayı

Siyez Buğdayı; Siyez; kaplıca veya einkorn, Türkiye, Fas, Yugoslavya ve Fransa ülkelerinde yetişen, Triticum boeoticum yabani buğday çeşidinin kültüre alınmış halidir. Triticum dicoccum buğdayı ile beraber erken zamanda kültüre al...

1 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori

1 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori; Vücuttaki kiloların meydana gelmesini sağlayan en etkili ve en somut faktörlerin başında karbonhidrat gelir. Ekmekte oldukça yoğun bulunan karbonhidratlar, kilo verme problemi olan kişilerin e...

Haşlanmış Buğday

Haşlanmış buğday; birçok derde devadır. Buğday lif yönünden son derece zengin bir besin maddesidir. Ayrıca değerli bir tahıl olan buğdaydan istifade edebilmek adına hazırlanabilecek çeşitli tarifler bulunmaktadır. Bu tariflerin bi...

Sarı Buğday Ekmeği

Sarı buğday ekmeği, çok sağlıklı ve hiç bir katkı maddesi olmadan evde yapabileceğiniz mis gibi bir ekmek çeşididir. Fakat yapımı biraz uzun ve kolay olmayan sarı buğday ekmeği oldukça besleyicidir. Aynı zamanda sarı buğday ununun...

Buğday Kromozom Sayısı

Buğday Kromozom Sayısı, Buğday buğdaygiller ailesinden bütün dünya ülkelerinde ıslahı yapılmış olan tek yıllık otsu bitki türüdür. Yapılan araştırmalara göre buğdayın gen merkezi olarak Batı İran, Kafkasya ve Anadolu kabul edilir....

Buğday Nişastalı Kurabiye

Buğday nişastalı kurabiye, Ağızda dağılan ve kıyır kıyır ifadesi ile tabir edilen gevrek bir kurabiye çeşididir. Oldukça lezzetli kurabiyelerden biri olan bu kurabiye her evde sıklıkla yapılan kurabiye çeşitlerinden biridir. Ani g...

Diş Buğdayı

Diş buğdayı, diş buğdayı ta eskilerden kalma bir gelenek olarak günümüze gelmiş. Günümüzde de farklı eklemeler katkılar ve gelişmeler yapılarak gitgide modernleşen bir olay haline gelmiştir.  Eskilerden yeni doğan çocuklar beş alt...

Buğday Çimi Nasıl Yetiştirilir

Buğday Çimi Nasıl Yetiştirilir, Buğday çimi şifa deposu olarak bilinmektedir. Bu şekilde tanımlanmasının birçok nedeni bulunmaktadır. Buğday çiminin tane veya uzayan bölümü hücreleri yeniler, kalp ve damar sistemindeki aksaklıklar...

Sies Buğdayı

Sies buğdayı, Genetiği bozulmamış olduğundan, en doğal buğday türü olarak bilinir. Türkiye'de en çok Kastamonu'da yetişmektedir. On bin yıllık geçmişi bulunan sies buğdayı, 14 kromozom sayısıyla dünyanın ilk buğday çeşididir. Bu n...

Makarnalık Buğday Çeşitleri

Makarnalık buğday çeşitleri, buğdayların yapısı ve özelliklerine göre kullanım alanları da değişiklik göstermektedir. Genellikle ekmek ve yulaf üretmek amaçlı üretilen buğdayların makarna yapılmak içinde kullanılan türleri bulunma...

Diş Buğdayı Nasıl Yapılır

Diş buğdayı nasıl yapılır: Yöreden yöreye birçok farklı şekilde yapılan diş buğdayı aslında tek bir nedenle yapılır. Oldukça farklılık gösteren diş buğdayı bebeklerin ilk dişleri çıktığında yapılır. Diş buğdayının bebeğin dişi çık...

Buğday Lifi

Buğday Lifi; birçok alanda kullanılan bir maddedir. Buğday lifi buğdayın ısıl işlem görüp tekstüre edildikten sonra buğdayı bir kez daha öğütüldükten sonra elde edilmektedir. Buğday Lifi ÇeşitleriKarışım lifiÇeşitli lif gruplarıBi...

Buğday Gluteni

Buğday Gluteni, buğday glüteni oldukça fazla miktarda içeren bir tahıl gurubudur. Glüten suda çözünen bir protein olma özelliğine sahiptir. Buğday glüteni özellikle çölyak hastaları için son derece zararlıdır. Buğday glüteni özell...

Cevizli Yoğurtlu Buğday Salatası

Cevizli yoğurtlu buğday salatası; Yemek masalarında ana yemek kadar mezelere de önem verilmektedir. Çünkü salatalar ve mezeler sofraların süsüdür. Cevizli yoğurtlu buğday salatası yemeğe gelen misafirlerinize ikram edebileceğiniz...

Buğday Filizi

Buğday Filizi, buğday filizi elde etmek için ilk olarak organik buğday tohumu alınır. Bir çay bardağı kadar buğday bir kaba dökülür ve bir gün boyunca suda bekletilir. Ertesi gün şişen buğdayların suyu süzülerek herhangi bir temiz...

Karabuğday

Karabuğday, Kuzukulağıgiller familyasına ait bir besin olan karabuğday daha çok greçka ve esmer buğday adı ile bilinir. Dünyadaki toplam karabuğday üretiminin neredeyse yarısı Çin üzerinden sağlanır. Çin’i takip eden ülkeler ara...

Buğday Nişastalı Tuzlu Kurabiye

Buğday nişastalı tuzlu kurabiye; Bir çoğumuz nişastayı tatlılarda veya tatlı kurabiyeler de kullanırız. Fakat nişastayı tuzlu kurabiyeler de kullandığımızda da kıtır kıtır ve ağızda dağılan bir lezzet elde edebiliriz. Tuzlu kurabi...

Buğday Zararlıları

Buğday zararlıları, buğday karbonhidrattan zengin otsu bir bitkidir. Bu özelliği ile bir çok zararlının da dikkatini çekmektedir. Bitkisel ürün üretiminde verim ve kaliteyi etkileyen en önemli nedenler hastalık ve zararlılar olara...

Tohumluk Buğday Çeşitleri

Tohumluk buğday çeşitleri, buğday ülkemizde ve dünyada da en çok tüketilen besindir. Ana yiyeceğimiz olan ekmek başta olmak üzere bir çok alanda da kullanılmaktadır. Buğday kullanıldıkları alanlara göre çok farklı çeşitleri bul...

Diş Buğdayı Cupcake

Diş Buğdayı Cupcake, diş buğdayı artık bir trend haline gelen en güzel geleneklerimizden biri olmaya devam ediyor. Tabi ki sunumlar ve ikramlar biraz daha farklı. Eski zamanlarda diş buğdayı bebeğin ilk çıkan dişini kutlamak amacı...

Buğday Ruşeymi Yağı

Buğday ruşeymi yağı, kelime karşılığı "buğday özü" olan ruşeym; her bir buğday tanesinin en tepesinde yer alan embriyo kısmına denir. Yani buğday tanesinin canlanmaya (filizlenmeye) başladığı yerdir. Ruşeym buğdaydan daha fazla pr...

Buğday Üretimi

Buğday üretimi, Buğday yıllık bitkidir, hemen hemen her türlü iklim koşulunda yetişebilir.  Dünyanın her yerinde üretilmektedir ve dünyada en fazla üretilen bitki özelliğini de elinde bulundurur. Ilık ve serin iklim koşulları ile...

Yemlik Buğday

Yemlik buğday, Buğday, buğdaygiller familyasına ait olan ve tüm dünyada ıslahı yapılan bir bitki türüdür. Yetiştirme açısında karasal iklim elverişlidir. Un ve yem üretiminde kullanılan temel besin kaynağıdır. Kabuklu ve kabuksuz...

Buğday Kürü

Buğday Kürü; Bu kür sayesinde kan şekerinizi dengeleyerek açlık kontrolünü elinizde tutabilir ve detoks etkisi ile istemediğiniz kilolara veda edebilirsiniz. Ayrıca buğday kürü ile gözlerinizi güçlendirebilirsiniz. Buğday kürünü a...

Tam Buğday Unlu Ekmek

Tam buğday unlu ekmek; Sağlıklı olduğu pek çok uzman tarafından dile getirilmiştir. Ekmek Türk mutfağında olmazsa olmazdır. Fakat hem kilo kontrolü hem de sağlıklı bir hayat sürmek için ekmek olmadan karın doyurmayı başarmak çok ö...

Buğday Hastalıkları

Buğday hastalıkları,  tahıl ürünlerinin en önemlilerinden birisi olan buğdayı olumsuz yönde etkilemektedir. Buğday ekimi ile başlanan bir emekle biçilmesine kadar geçen sürede birçok kişinin eli değmiştir. Tarlaya ekilen buğday fi...

Buğday Suyu Kürü

Buğday Suyu Kürü, Buğday suyu birçok hastalığa faydası olduğu gibi çağımızın en büyük sorunlarından biri olan kanser tedavisi içinde kullanılmaktadır. Buğday sıvı oksijen deposu olma özelliği ile yeryüzünün en güçlü anti kanseri s...

Buğday Çimi Suyu Nasıl Yapılır

Buğday Çimi Suyu Nasıl Yapılır, buğday çimi suyu belki de normal sudan sonra içilebilecek en sağlıklı sulardan biridir. Son derece güçlü bir antioksidan olan buğday çimi suyu neredeyse 5 kilo portakalda  bulunan C vitamini kadar v...

Yoğurtlu Buğday Çorbası

Yoğurtlu buğday çorbası, hem yaz hem de kış aylarında en çok tercih edilen çorba çeşitlerinden bir tanesidir. Aslında yoğurtlu buğday çorbası yöresel bir lezzettir. Ülkemizin değişik yörelerinde farklı adlarla anılan bu çorba eski...

Buğday Çimi

Buğday çimi, son yıllarda kanser gibi oldukça ciddi ölümcül riskleri olan hastalıkların tedavi edilmesinde ve hastalıkların önlenmesinde sağladığı faydalı etkilerle gündeme gelmiştir. Buğday çimi içeriğinde sıvı oksijen barındırma...

Buğday Yetiştiriciliği

Buğday Yetiştiriciliği, tahıl ürünleri grubunda yer alan vitamin ve mineral değeri oldukça yüksek bir besin maddesi  olan buğday belirli aşamalarla üretilmektedir. Sofraların baş tacı olan bu ürün Türkiye'de en çok İç Anadolu Bölg...

Buğday Sirkesi

Buğday sirkesi, sirke ne şekilde yapılırsa yapılsın tam bir antioksidan, bağışıklık güçlendirici ve adeta bir gençlik iksiridir. Buğday sirkesi ise, sağlığınıza dost bir doğal ecza deposudur. Kil ve magnezyum içeren buğday sirkesi...

Buğday Şırası

Buğday Şırası: Oldukça faydalı bir besin olan buğdaydan elde edilen buğday şırası, son zamanlarda oldukça popüler duruma gelmiştir. Sağlığa olan birçok faydası ve zayıflama üzerindeki olumlu etkileri sayesinde buğday şırası tüketi...

Buğday Nişastalı Tırtıl Kurabiye

Buğday Nişastalı Tırtıl Kurabiye, evinizde malzemeleriniz olduğu sürece kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir kurabiye çeşididir. Bu kurabiyenin malzemelerini tüm marketlerde kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Buğday nişastalı tırt...

Diş Buğdayı Kurabiyesi

Diş buğdayı kurabiyesi, Anadolu'da çok eski zamanlardan beri yapılan diş buğdayı kutlaması geleneksel olarak günümüze kadar ulaşmıştır. Yani anlayacağınız oldukça eski bir Türk geleneğidir bu kutlama. Bütün aile bireyleri bunun iç...

Buğday Tohumu Çeşitleri

Buğday tohumu çeşitleri, dünya üzerinde tarla bitkisi olarak tarımı en çok yapılan bitki buğdaydır. Buğday genellikle ekmeklik ve makarnalık olarak üretilmektedir. Bunların dışında buğday yem olarak, bisküvi yapımında bulgur ya...

Organik Buğday

Organik buğday; Buğdaylar iki çeşittir birincisi organik ikincisi ise genetiği değiştirilmiş organizma yani GDO dur. Bu organik buğday diğer yani genetiği değiştirilmiş organizmalı buğdaydan dahada faydalıdır. Bu organik buğdayın...

Tam Buğday Unu

Tam Buğday Unu, günümüzde değirmencilik tamamen beyaz una odaklı olup son derece rafine ve depolamaya dayanıklı un üretimi yapılmaktadır. Ve bundan dolayı buğdayın en değerli kısımları olan kepek ve rüşeym hayvan yemi olarak değer...

Buğday Pilavı

Buğday pilavı, sağlığımız için önemi tartışılmaz olan besleyici ve vitamin değeri oldukça yüksek olan buğdayın en sağlıklı hali işlenmemiş halidir.Buğday pilavı bu nedenle daha bol tüketilmelidir.  Anadolu mutfağında  çok çeşitli...

Buğday Otu

Buğday otu, buğday otu içeriğinde bulunan klorofil sayesinde oldukça değerli bir bitkidir. İnsan vücudu için son derece faydalı mineralleri yapısında barındıran buğday otu flor, fosfor, magnezyum, kükürt, potasyum, çinko, demir, m...

Tam Buğday Unlu Kek

Tam buğday unlu kek; canı tatlı bir şeyler çekipte formunu korumak isteyenler için iyi bir tatlı alternatifi olabilir. Keki sevmeyen herhalde yoktur. Ancak her geçen gün daha fazla kilo almaktan duyulan korku her şeyi rahat rahat...

Kavuzlu Buğday Unu

Kavuzlu Buğday Unu; Kavuzlu buğday, diğer buğday çeşitlerine göre yirmi beş kat daha fazladır. Kavuzlu buğday fosfor, vitamin, magnezyum, yüksek protein, demir, değerli yağ asitleri ve faydalı birçok mineral açısından oldukça zeng...

Buğday Nişastalı Mantar Kurabiye

Buğday nişastalı mantar kurabiyesi, hem görüntü hem de lezzet olarak oldukça beğenilen bir kurabiye türüdür. Yapımı da kolay olan bu kurabiyenin tek dezavantajı yerken biraz etrafa dökülmesidir. Buğday nişastalı mantar kurabiyesin...

Makarnalık Buğday

Makarnalık buğday, Yetişen makarnalık buğday çeşitleri Trakya, Orta Anadolu Güney Anadolu Bölgesinde yetişmelerine göre isim almakta ve gruplaşmaktadır. Bu çeşit buğdayların taneleri daha büyük ve renkleri daha koyu sarı kehribard...

Kastamonu Buğdayı

Kastamonu Buğdayı; (siyez) olarak bilinen bir buğday türüdür. Siyez buğdayı Kastamonu ile adeta eşleşmiş çok eskilerden günümüze ırkı hiç değişmeden gelen ve hala Kastamonu yöresinde yıllık 5000 dekar araziye ekimi yapılan bir...

Diş Buğdayı Şekeri

Diş Buğdayı Şekeri, uzun yıllardan bu yana en güzel geleneklerimizden biri olan diş buğdayı çok eskilerde bebeğin dişleri buğday tanesi gibi sert ve kuvvetli olsun diye yapılırmış. Şimdilerde ise özellikle son 5-6 yıldır bir trend...

Tohumluk Buğday

Tohumluk Buğday; kalitesi, fiyatı,ödeme seçenekleri, verimliliği, ulaşılabilirliği gibi konular itibarı ile özellikle buğday üreticileri için önemli bir konudur. Buğday; Türkiye'de üretim kapasitesi ve üretimi çok önemli olan ve t...

Diş Buğdayı Pastası

Diş buğdayı pastası, içerisinde bulunan besinle sayesinde vücuda harika bir sağlık desteği sağlayan bu pasta türü oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Günlük olarak rahat bir şekilde tüketilebilen bu pastanın doğru yollar izleyerek...

Yoğurtlu Buğday Salatası

Yoğurtlu Buğday Salatası, Buğday; diyetisyenlerin ve beslenme uzmanlarının dost yiyecek olarak gördüğü buğday aynı zamanda sıcak yaz aylarında mide içinde dosttur. Buğday; lezzetli, hafif be besleyicidir. Bu özelliği sayesinde kil...

Tam Buğday Ekmeği Kalori

Tam buğday ekmeği kalori: Tam buğday ekmeği sofralarda sıkça kullanılan ekmek çeşitlerinin başında gelmektedir. Hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen tam buğday ekmeği yemek öğünlerinin vazgeçilmezi olarak sofralarda y...

Buğdayda Üst Gübreleme

Buğdayda Üst Gübreleme: Un, tüketilen tüm gıdaların ilk sırasında yer alır. Yediğimiz birçok şey unsuz yapılamaz, çoğu sektörün üretiminin ana maddesidir. Özellikle çiftçileri en büyük gelir kaynağıdır ve onları şehirlerde, köyler...

Kavuzlu Buğday Ekmeği

Kavuzlu buğday ekmeği; Kimimiz fazla kilolarımız nedeni ile kimimizde sağlık açısından beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği veya kepek ekmeğini tercih ediyoruz. Sağlık için tükete bileceğimiz ekmek çeşitlerinin başında kavuzlu buğ...

Buğday Yağı

Buğday Yağı, birçok doğal ilacın ana maddesi olarak karşımıza gelen bitkisel yağlar güzellik ve sağlık için arayışlarda olan kişilerin genelde ilk tercihleri arasında yer alır. Bu yağlardan en yaygın olarak kullanılanlarından biri...

Buğday Çimi Tohumu

Buğday Çimi Tohumu: Özellikle kanser hastalığının tedavisinde kullanıldığında son derece etkili olur. Sadece hastalığı tedavi etmesiyle bilinen bir bitki değildir, çünkü kanserden korunmak içinde kullanılan bir tohumdur. Alternati...

Tam Buğday Ekmeği

Tam buğday ekmeği; buğdayların bütün olarak öğütülmesinden oluşan undan meydana gelir. Bir buğday taneciğinde 3 kısım vardır. Bunlar;Kepek: Buğdayın kabuğudur. Buğdayın ağırığının yüzde 15 ini oluşturur. Lif bakımından çok zengind...

Buğday Alerjisi

Buğday Alerjisi, buğday veya buğday içeren besinlere karşı vücudun gösterdiği alerjik tepkidir diyebiliriz. Buğday alerjisi çocukluk çağında en sık görülen alerjilerden biridir. Buğday herkesin bildiği gibi ekmeğin içerisinde bulu...

Aşurelik Buğday Çorbası

Aşurelik Buğday Çorbası, Geleneksel Türk Mutfağının olmazsa olmaz çorbalarından biri olan aşurelik buğday çorbası, günümüzde de en çok tercih edilen sıcak çorbalar arasında yerini almaktadır. Hem lezzeti hemde doyurucu tadı ile di...

Buğday Çimi Yetiştirmek

Buğday Çimi Yetiştirmek; Buğday çimi şifa kaynağıdır. Buğday ev ortamında çimlendirilerek tanesinin veya uzayan çimlerinin tüketilmesi sağlık açısından oldukça faydalıdır. Buğday çimi hücreleri yenilemekte ve bağışıklık sistemini...

Buğday Salatası Yoğurtlu

Buğday salatası yoğurtlu, hem enerji veren hemde neredeyse tek başına öğün sayılabilecek tariflerden biridir. Bu salatayı özellikle ramazan aylarında tüketebilirsiniz. Hatta yazın tek öğün olarak uygulayabilirsiniz. Tek öğünden ka...

Buğday Salatası

Buğday Salatası, buğday tüketmeyi sevenler için mükemmel bir tarif. İçine katılan çeşitli sebzelerle oldukça dikkat çeker ve beğenilir. Sağlıklı ve besleyici olan buğday salatasını yemek yapmayacağınız günler bile kolaylıkla yapıp...

Buğday Çimi Faydaları

Buğday çimi faydaları, Yapılan araştırmalarla kimyasal ürünlerin kanserojen madde içerdiği hatta ölümcül vakalara bile neden olabileceğini bile dile getirildi. Durum böyle olunca bitkisel ürünlerden yararlanma gündeme geldi. Fay...

Buğday Çorbası

Buğday çorbası; denilince akla ilk aşure gelir. Oysa ki buğday kullanarak yapılacak birçok çorba çeşidi bulunmaktadır. Buğday en değerli bakliyat çeşitlerinden bir tanesidir. Daha çok düşük kaloriye sahip olmasıyla ün salan buğday...

Buğday Çimi Suyu

Buğday çimi suyu, görünüş itibariyle pek tasvip edilecek bir tarafının olmadığını düşünebiliriz. Ama kullandıkça ve faydalarını öğrendikçe kendi rızamızla kullanacağımız bir doğal su türüdür. Buğday çimi her zaman dikkatimizi ç...

Buğday Gübreleme

Buğday Gübreleme, tahıl ürünleri kapsamında yer alan buğday ekimi yapılan toprağa büyükbaş veya küçükbaş hayvan dışkısı gübresinin takviye yapılmasıyla verimli olarak yetişir. Diğer yandan yapy gübrelemenin yapılması da uygundur....

Buğday Ekmeği

Buğday Ekmeği, Sofraların vazgeçilmez yiyeceği olan buğday ekmeği, eskiden bereketin ve zenginliği simgesi olmuştur. Günümüzde ise obezitenin artması gibi durumlar nedeni ile buğday ekmeği hakkında olumsuz düşünceler olmaya başlam...

Buğday Ekmeği Kaç Kalori

Buğday ekmeği kaç kalori, Buğday ekmeği hem lezzeti hemde sağlığa olan faydaları ile bilinmektedir. Beyaz ekmek yerine çoğu zaman tavsiye edilen buğday ekmeğinin vücut üzerinde birçok olumlu etkiye fayda sağladığı bilinmektedir. B...

Buğday İthalatı

Buğday İthalatı, Buğday buğdaygiller familyasına ait otsu bir bitkidir. Karasal iklim şartlarında yetişir. Un yapımında kullanılması buğdayın önemini ortaya koymaktadır. Buğdayın uzunluğuna, rengine, tanelerinin iri veya küçük olm...

Buğday Göbeği

Buğday göbeği, Geçtiğimiz yıllarda kitap olarak çıkan buğday göbeği isimli kitap William Davis tarafından kaleme alınmış kitaptır. İçerisinde buğay ile ilgili birçok bilgi vardır. Sağlıklı ve dengeli beslenmek için kişinin buğday...














Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

buğday, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018