Buğday Suyu Kürü Buğday suyu, birçok hastalığa karşı faydalı olmasının yanı sıra, çağımızın en büyük sorunlarından biri olan kanser tedavisinde de kullanılmaktadır. Buğday suyu, yüksek oksijen içeriği sayesinde yeryüzünün en güçlü anti-kanser maddelerinden biri olarak kabul edilen "laetril" içerir. Aynı zamanda buğday suyu kürü, yüksek miktarda demir içerdiğinden dolayı kansızlıkla da savaşır. Buğday suyu kürü, B17 vitamini içermesiyle de bilinir. Ayrıca alkali bir gıda olması nedeniyle, vücudun pH seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olur ve hazmı kolaylaştırır. Alkali özellikleri sayesinde mide rahatsızlıkları, ülser, gastrit ve mide yanmalarına iyi gelir. Buğday Suyu Kürünün Faydaları
Buğday Suyu Kürü Nasıl Hazırlanır? Bir su bardağı buğdayı iyice yıkayıp süzün. Daha sonra 1 litrelik cam bir kavanoz içine koyarak üzerine 3 su bardağı klorsuz su ekleyin. İsterseniz ölçüyü bir çay bardağı olarak da ayarlayabilirsiniz. Kavanozun kapağını bir tülbent yardımıyla kapatarak serin ve kuru bir yerde yaklaşık bir gün boyunca bekletin. Bu ilk su olduğu için kullanmadan önce buğdayı süzerek bu suyu dökün. Kavanozun üzerine tekrar 3 su bardağı klorsuz su ekleyin ve yeniden tülbent ile kapatarak yaklaşık 24 saat bekletin. İlk suyu döktüğünüz için buğday suyu asitleşecektir. Yarı gazoz tadı veren buğday suyu, taze olarak günlük tüketilmek üzere bir kaba alınır. Ekstra Bilgiler Buğday suyu kürü, sadece düzenli kullanımda etkili olur. Günlük olarak taze hazırlanması ve tüketilmesi önemlidir. Ayrıca buğday suyu kürünü tüketirken beslenmenize dikkat etmeli ve dengeli bir diyetle desteklemelisiniz. Buğday suyu, antioksidan özellikleri sayesinde vücudun genel sağlığını destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ancak herhangi bir sağlık sorunu ya da alerjik reaksiyon durumunda, bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. |