Buğday Suyu Kürü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Buğday Suyu Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Suyu Kürü, Buğday suyu birçok hastalığa faydası olduğu gibi çağımızın en büyük sorunlarından biri olan kanser tedavisi içinde kullanılmaktadır. Buğday sıvı oksijen deposu olma özelliği ile yeryüzünün en güçlü anti kanseri sayıların "laetril" içerir. Aynı zamanda buğday suyu kürü, yüksek miktarda demir içerdiğinden dolayı, kansızlığa karşıda savaşır. Buğday suyu kürü faydaları arasında B17 vitamini içermesi de yer almaktadır. Buğday suyu kürü, alkali bir gıda olmasından dolayı, vücudun pH seviyesinin düzene girmesini sağlar. Aynı zamanda hazmı kolaylaştırır. Alkali olması nedeni ile mide rahatsızlıklarına, ülsere, gastrit ve mide yanmalarına oldukça iyi gelmektedir.

Buğday suyu kürü, akciğerdeki kan döngüsüne yardımcı olur. Hücre kuvveti sağlayarak, bağırsakları temizleyerek vücutta detoks etkisi yapar. Kilo vermeye yardımcı olur. Enerji vererek kas ve kemik gelişimine yardımcı olur. Kansere karşı koruduğu gibi, kanser hastalarının kemoterapi sonrasında kaybetmiş oldukları hücre kaybını ve ayrıca radyoaktif terapinin de yan etkilerini azaltır. Göz sağlığı için oldukça faydalıdır. Buğday suyunun ağrı kesici özelliği sayesinde vücutta meydana gelen ağrıların azalmasında yardımcı olur. Kan şekeri seviyesinin normale girmesini sağlayarak düzenler. Bu nedenle bu kürü özellikle şeker hastalarının kullanması tavsiye edilir.

Buğday Suyu Kürü Nasıl Hazırlanır?

Bir su bardağı buğdayı, öncelikle iyice yıkayıp süzün. Daha sora 1 litrelik cam bir kavanoz içine doldurarak üzerine 3 su bardağı klorsuz su ekleyin. Ölçüyü bir çay bardağı olarak da ayarlayabilirsiniz. Kavanozun kapağını bir tülbent yardımı ile kapatılarak serin ve kuru yerde yaklaşık olarak bir gün boyunca bekletin. Bu ilk su olduğu için kullanmadan buğdayını süzerek bu suyu geri dökün. Kavanozun üzerine tekrar 3 su bardağı klorsuz su ekleyin. Daha sonra tekrar üzerini tülbent ile kapatarak yaklaşık olarak 24 saat bekletin. İlk suyu döküldüğü için buğday suyu asitleştirecektir. Yarı gazoz tadı veren buğday suyu kürü, taze olarak günlük tüketilmek üzere bir kaba alınır.

Buğday Suyu Kürü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Buğday Kepeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Buğday Kepeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Sarı Buğday Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sarı Buğday Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Buğday Kalori Miktarı

Buğday Kalori Miktarı

Kaynatılmış Buğday Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kaynatılmış Buğday Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kastamonu Buğdayının Besin Değeri

Kastamonu Buğdayının Besin Değeri

Güncel

Karabuğday Besin Değerleri

Karabuğday Besin Değerleri

Güncel

Buğdaydan Elde Edilen Ürünler Nelerdir?

Buğdaydan Elde Edilen Ürünler Nelerdir?

Güncel

Buğday Sirkesi Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Sirkesi Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Ekimi Aşamaları

Buğday Ekimi Aşamaları

Buğday Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Buğday Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Kırık Buğday Faydaları Nelerdir?

Kırık Buğday Faydaları Nelerdir?

Buğday Zararlıları Nelerdir?

Buğday Zararlıları Nelerdir?

Buğday Çimi Faydaları Nelerdir?

Buğday Çimi Faydaları Nelerdir?

Dövme Buğday Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Dövme Buğday Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?