Buğday Kürü Buğday kürü, kan şekerinizi dengeleyerek açlık kontrolünü sağlamanıza ve detoks etkisi ile istenmeyen kilolardan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca buğday kürü ile göz sağlığınızı güçlendirebilirsiniz. Buğday kürü, aşırıya kaçmadan kullanıldığında hiçbir zarar teşkil etmemektedir. Kalp sağlığını destekler ve bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirerek egzama ve birçok hastalıktan korunmanıza yardımcı olur. Son yılların hastalığı olan Alzheimer'dan korunmak için beyninize daha fazla oksijen sağlayarak sağlıklı bir yaşam sunar. Buğday kürü yaparken, aktarlardan temin edebileceğiniz Anadolu buğdayı veya kara kılçık buğdayı kullanmanız daha iyi olacaktır. Buğday kürünü 1 ay boyunca düzenli olarak kullanmak gerekmektedir. Özellikle MS hastalıklarına karşı buğday kürünün koruyucu etkisi bulunmaktadır. Buğday Kürü Malzemeleri
Buğday Kürü Hazırlanışı İlk önce suyu kaynatın. Kaynayan suyun içerisine 1 tepeleme tatlı kaşığı buğday ekleyiniz. Buğdayları 7 dakika kaynatmanız gerekmektedir. Ilınmasını bekledikten sonra süzmeniz gerekmektedir. Ilındıktan sonra tüketebilirsiniz. Kullanımı Buğday kürünü sabah kahvaltıdan yarım saat önce içmeniz gerekmektedir. Günde iki kez içeceğiniz buğday kürünün ikincisini de öğle yemeğinden yarım saat önce almanız gerekmektedir. Buğday kürünün etkisini artırabilmek için bir öğünde kırk kilit otunu 5 dakika kaynatarak içmeniz daha etkili olacaktır. Halk arasında at kuyruğu olarak da bilinen bu bitki, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Buğday Kürünün Zararları Nelerdir? Aşırı ve yanlış uygulama sonucu buğday kürünün bazı zararları bulunabilmektedir:
Ekstra Bilgiler Buğday kürü, sadece belirli bir dönem değil, uzun vadeli bir sağlık yatırımının parçası olarak düşünülebilir. Düzenli kullanımı, vücudunuzun genel sağlığını destekler ve hastalıklara karşı dirençli hale getirir. Ancak her doğal tedavi yönteminde olduğu gibi, buğday kürünü kullanmadan önce bir sağlık profesyoneline danışmanız önerilir. |