Buğday Nasıl Yetiştirilir

Buğday Nasıl Yetiştirilir

Buğday nasıl yetiştirilir, Buğday dünyada ve ülkemizde en fazla üretilen tarım ürünüdür. Karasal iklimin hakim olduğu coğrafyalarda yetiştirilen buğday insanoğlunun yerleşik hayata geçtikten sonra düzenli olarak ürettiği ilk tahıllardan biridir. Alternatif tarım ürünlerinden biri olan buğday, hasat sonrası kalan samanıyla dahi ekonomik değere sahip olan ve bu nedenden ötürü modern çağda,dünyanın dört bir yanında yetiştirilen bir hububattır.

Ülkemizde başta İç Anadolu bölgesi olmakla birlikte birçok bölgede yetiştirilen buğday, yurt dışına da ihraç edilmektedir. Kastamonu, Trakya bölgesi, Kahramanmaraş ve özellikle Hatay ülkemizin buğday üretiminde önemli oranda destek veren bölgelerdir.

Buğday yetiştiriciliği

Buğday nasıl yetiştirilir sorusunun cevabı oldukça detaylıdır. Ekim işleminden sulamaya her evre oldukça önemlidir. Çimlenme ve hasat göz önüne alındığında serin iklim tarımı olarak adlandırılır. Ekin sonrası, ilk dönem de sıcaklığın 5-10 derece arası olması gerekirken ayağa kalkma döneminde 10-15 derece arasındaki sıcaklık değerinde olması gerekir. Farklı buğday çeşitlerinin ihtiyaç duyduğu nem oranı değilse de genel olarak buğday tarımının en verimli şekilde %65 nem oranına sahip iklimler de yapıldığı söylenebilir. Killi ve kumlu toprakları bilhassa seven buğday, geçirgenliği yüksek olan toprak tiplerinde daha da iyi hasat vermektedir. Ekim sırasında toprağın sıcaklığı 7-10 derece olması gerekmektedir.

Buğday tarımında bilinçli bir şekilde gübreleme yapmak için üreticilerimiz biçecekleri tarlayı temsil edecek şekilde, usulüne uygun alacakları toprak örneklerini analiz yaptırarak kendilerine önerilen tavsiye göre gübreleme yapılmalıdır. Ekim yöntemlerinden bir diğeri de buğday ekiminde çoğunlukla modern kombine veya universal ekim makineleri kullanmaktadır. Buğday ekim makinaları ark tabanına ekim yapan baskılı, düz ve kombine olabilmektedir. Yerli imalat her bölgeye ve toprak koşullarına uygun ekici ayak tipi alttan yaylı, balta veya dişli ekin makinelerini bulmak mümkündür.

Buğday tarımında sulama 3. ve 4. ayının kurak geçtiği yıllarda imkanı olan yerlerde gebelikte ve süt oğlum dönemlerinde yağmurlama sulama gibi uygun bir yöntemle yapılmaktadır. Kurak geçen yıllarda sulama yapılması, kurak yıllara göre buğday tarımının %100 verim artışı sağlanmaktadır. Bitkiler suya en fazla sapa kalkma dönemi ve süt olum döneminde ihtiyaç duymaktadırlar.

Buğday Nasıl Yetiştirilir Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

7 Yorum Yapılmış "Buğday Nasıl Yetiştirilir"
Bug Day Nasil Yetistirilir
Muharrem . 2018-03-05 / 4,5
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Buğday Nasıl Yetişir
Sevgi . 2018-03-22 / 4,5
CEVAP YAZ
S F Gu Kd Idsgh
Zeynep . 2018-03-19 / 4,5
CEVAP YAZ
Sağlun Çok Güzel Bir Şey
Alperen . 2018-03-14 / 4,5
CEVAP YAZ
Çok Güzel Tam İstediğim
Adem Türk . 2018-03-13 / 4,5
CEVAP YAZ
Çok Güzel Tam Zam
Erdem Atıkçı . 2018-03-12 / 4,5
CEVAP YAZ
Buğday Nasıl Yetistiriliyor Diye Yazdım Ama Hiç Bisey Cıkmadı
Selim . 2018-03-10 / 4,5
CEVAP YAZ
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır, önemli bir ziraat mahsulü olan buğday, insan gıdası olarak en çok tüketilen besinlerden biri olma özelliğine sahiptir. Başak, sap ve kök olmak üzere 3 ana kısımdan oluşan buğday, ilk etapta çiçek olarak meydana gelir. Ve...
Kavılca Buğdayı
Kavılca Buğdayı
Kavılca buğdayı, bu buğday türü vücutta meydana gelebilecek kanser hastalıklarına karşı mükemmel bir koruyucu özellik taşır. Doğu Anadolu'nun Kars Kars yöresine ait bir türüdür. Kabuğu kalın bir yapıda ve katmanlı bir şekilde oluşmaktadır. Kabuğunun ...
Buğdayda Pas Hastalığı
Buğdayda Pas Hastalığı
Buğdayda Pas Hastalığı; iklim şartlarının epidemi yaptığı dönemlerde buğdayda pas hastalıkları ciddi oranda verim kayıplarına sebep olur. Buğdayda pas hastalığından oluşan zarar, erken enfeksiyonlar ve hastalığın salgın yapması bağlantılı olaraka art...
Buğday Ekimi
Buğday Ekimi
Buğday ekimi; buğday her çeşit toprakta yetişme özelliğine sahiptir. Buğday ekiminde en yüksek verim killi ve humusça zengin topraklardan alınır. Buğday ekiminin gerçekleşmesi için ilk olarak toprak işlenmelidir. Buğday ilk evrelerinde bol nemli hava...
Kavuzlu Buğday
Kavuzlu Buğday
Kavuzlu buğday, buğdaygiller ailesinden olan bir buğday türü olarak bilinmektedir. Kavuzlu buğday eski çağlarda Avrupa'nın bazı bölgelerinde Bronz Çağ'dan Orta Çağ'a kadar bilinen ve neredeyse her yemekte kullanılan bir buğday türü olduğu bilinmekted...
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Buğday Hangi Bölgede Yetişir, buğday bitkisi mevsimlik ekilen otsu bir bitkidir. Buğday bitkisi genellikle son bahar aylarında ekilip kış aylarında hasadı yapılan bir bitkidir. Buğdaydan ekmek, un, bulgur ve makarna gibi bir çok ürün elde edilir. Buğ...
Sarı Buğday
Sarı Buğday
Sarı Buğday, halk arasında buğday sevilen bitkidir. Sarı buğday tarım alanında en çok dikilen tahıl besinidir. Türkiye de ekmek çok tüketildiği için buğday ekimi yapılır. Mutfakta sevilerek tüketilir. Özellikle sarı buğday ekmek yapımında un olarak k...
Karakılçık Buğdayı
Karakılçık Buğdayı
Karakılçık buğdayı : Karakılçık buğdayı ismini bünyesinde bulunduran karakılçıklardan almıştır. Genellikle ege bölgesinde yetişen ve nesli neredeyse tükenmek üzere olan bir buğday türüdür. Neslinin tükenmesinin en büyük nedeni ekonomik olarak diğer b...
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Şırası Nasıl Yapılır, Buğday şırası kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı şifa dağıtmaktadır.Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin başında gelmektedir. Kanda bulunan alyuvar ve akyuvarların şekil kazanmasından tutunda sağlık y...
Buğday Suyu
Buğday Suyu
Buğday Suyu son dönemde oldukça popüler hale gelen bir içecek olmuştur. Nedeni sağlık açısından birçok yararının olmasıdır. Kanser gibi hayati önem taşıyan sağlık sorunlarının tedavi edilme aşamasında ve bu hastalığın oluşmasını engellemede oldukça e...
Dövme Buğday
Dövme Buğday
Dövme buğday, Çok eski yıllardan itibaren tüketilen temel gıda maddelerinden biri olan buğday, Türk mutfağının vazgeçilmez tahılları arasında yer alır. Buğdayın dış kabuğunun yani kepeğinin bazı işlemler ile giderilmiş ve ezilmiş hali olan dövme buğd...
Durum Buğdayı
Durum Buğdayı
Durum Buğdayı, makarna ve bulgur üretimi başta olmak üzere irmik üretmek için kullanılan buğdaya durum buğdayı adı verilir. Durum buğdayı üretimi şu anda dünya üzerinde 50.000 ton civarlarında olup üretimin çoğunluğu Kanada başta olmak üzere İtalya ...
Aşurelik Buğday
Aşurelik Buğday
Aşurelik Buğday, Sağlıklı besinler arasında yer alan aşurelik buğday, hemen hemen her ilimizde üretilen bir tahıldır. Ancak İzmir, Konya, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde üretimi daha yaygın olarak yapılır. Durum buğdayının birtakım işlemlerden geçme...
Buğday Yarması
Buğday Yarması
Buğday yarması, buğdayın tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Eski dönemlerden beri yetiştirilmekte olan buğdayların bir çok türü bulunmaktadır. Bu türler yetiştirildiği bölgeye ve bölgenin coğrafi özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Günlü...
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Tam buğday ekmeği şekeri yükseltirmi, çağımızda birçok hastalıktan kurtulmak için dengeli ve sağlıklı beslenmek son derece önemlidir. Vücudun insülin direncini yükselten bazı yiyeceklerden kaçınılması halinde şekerin gerekli seviyede tutulması sağlan...
Kaynatılmış Buğday
Kaynatılmış Buğday
Kaynatılmış Buğday; buğday ülkemizde yaygın olarak üretilen mevsimlik bir otsu bitkidir. buğday bitkisinden bir çok ürün elde etmek mümkündür. Genellikle buğday bitkisinden un, nişasta, ekmek, bulgur makarna yapılmaktadır. Buğday bitkisinin sapları i...
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
Yüksek verimli buğday çeşitleri, ekilmiş olduğu sene içerisinde çok fazla buğday veren ve başaktaki buğday sayılarının diğer buğday türleri arasında en fazla sayıya sahip olan verimli çeşitleridir. Yetiştirileceği bölgenin özelliklerine göre değişikl...
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
2 dilim tam buğday ekmeği kaç kalori, Buğday ekmeği bilindiği gibi bizim vazgeçemediğimiz yiyeceğimizdir. Ekmek yemediğimiz zaman kendimizi doymamış hissetmekteyiz. Ancak ekmeğin kilo üzerinde oluşturduğu olumsuz etkiler üstüne söylemler ortaya çıkmı...
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır, önemli bir ziraat mahsulü olan buğday, insan gıdası olarak en çok tüketilen besinlerden biri olma özelliğine sahiptir. Başak, sap ve kök olmak üzere 3 ana kısımdan oluşan buğday, ilk etapta çiçek olarak meydana gelir. Ve...
Kavılca Buğdayı
Kavılca Buğdayı
Kavılca buğdayı, bu buğday türü vücutta meydana gelebilecek kanser hastalıklarına karşı mükemmel bir koruyucu özellik taşır. Doğu Anadolu'nun Kars Kars yöresine ait bir türüdür. Kabuğu kalın bir yapıda ve katmanlı bir şekilde oluşmaktadır. Kabuğunun ...
Buğdayda Pas Hastalığı
Buğdayda Pas Hastalığı
Buğdayda Pas Hastalığı; iklim şartlarının epidemi yaptığı dönemlerde buğdayda pas hastalıkları ciddi oranda verim kayıplarına sebep olur. Buğdayda pas hastalığından oluşan zarar, erken enfeksiyonlar ve hastalığın salgın yapması bağlantılı olaraka art...
Buğday Ekimi
Buğday Ekimi
Buğday ekimi; buğday her çeşit toprakta yetişme özelliğine sahiptir. Buğday ekiminde en yüksek verim killi ve humusça zengin topraklardan alınır. Buğday ekiminin gerçekleşmesi için ilk olarak toprak işlenmelidir. Buğday ilk evrelerinde bol nemli hava...
Kavuzlu Buğday
Kavuzlu Buğday
Kavuzlu buğday, buğdaygiller ailesinden olan bir buğday türü olarak bilinmektedir. Kavuzlu buğday eski çağlarda Avrupa'nın bazı bölgelerinde Bronz Çağ'dan Orta Çağ'a kadar bilinen ve neredeyse her yemekte kullanılan bir buğday türü olduğu bilinmekted...
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Buğday Hangi Bölgede Yetişir, buğday bitkisi mevsimlik ekilen otsu bir bitkidir. Buğday bitkisi genellikle son bahar aylarında ekilip kış aylarında hasadı yapılan bir bitkidir. Buğdaydan ekmek, un, bulgur ve makarna gibi bir çok ürün elde edilir. Buğ...
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler, Buğday insanların ilk besin maddelerinden biridir. Nerede ise tüm dünyada bilinen ve üretimi yapılan buğdayın besin değeri oldukça yüksektir. İçeriğinde başta karbonhidrat gelir, ayrıca da zengin mineralleri...
Buğday Nişastası
Buğday Nişastası
Buğday nişastası, buğday buğdaygiller familyasına ait temel besin maddelerimizden biridir. Ayrıca buğday Türkiye de iki değişik mevsimde yetişir. Bunlarda ilkbahar ve kış mevsimleridir. Kışlık buğday sonbahar aylarında ekilir ve ilkbahara kada...
Buğday Kepeği
Buğday Kepeği
Buğday Kepeği; buğdayın en dış kısmında yer alan kabuğa verilen isimdir. Değirmendeki yıkanmış ve ardından kurutulmuş olan buğdayların kabukları ayrıştırılır. Ayrıştırılan buğdayın kabuk bölümü yapılan araştırmalara göre aşırı lif içerdiği ve ...
Buğday Çeşitleri
Buğday Çeşitleri
Buğday çeşitleri, buğday beslenmenin temel taşıdır. Buğday denilince ilk akla gelen buğday ekmeğidir. Kullanım alanlarında ilk sırayı ekmek alırken onu makarna takip etmektedir. Buğday çok çeşitlilik göstermektedir. Her türünden farklı ...
Buğday Unu Alerjisi
Buğday Unu Alerjisi
Buğday unu alerjisi, Bağışıklık sisteminin buğday ununa verdiği tepkidir. Bu alerji özellikle çocuklarda daha fazla görülmektedir. Eğer sizin buğdaya alerjiniz varsa bu alerjiye karşı bağışıklık sistemini güçlendirecek bir antikor geliştirilme...
Buğday Proteini
Buğday Proteini
Buğday Proteini, vücuda ve sağlığa çeşitli faydaları bulunan bu proteinin diğer ismi de glütendir. Bu buğday proteininin vücuda bir çok faydası bulunmaktadır. İnsanların sağlıklı bir hayat yaşayabilmesi için yağ. protein. vitamin. karbonh...
Buğday Besin Değeri
Buğday Besin Değeri
Buğday Besin Değeri, Buğday en önemli besin maddesidir. İnsanların temel besin maddesi olan ekmeğin ana maddesidir. Un yapıp kullanıldığı gibi hayvanlar için yem olarak da kullanılabilir. Hasat zamanında elde edilen samanlar çiftlik hayvanlar...
Rus Buğdayı
Rus Buğdayı
Rus Buğdayı: Türkiye’ye Rusya’dan getirilerek ekimi yapılan bu buğday türü özellikle, Erzurum ve Kars bölgesinde oldukça yüksek derecede verim alınmasıyla adında çok söz ettirmiştir. Ziraat enstitüsü tarafından birçok çalışması yapılarak,...
Makarnalık Buğday Çeşitleri
Makarnalık Buğday Çeşitleri
Makarnalık buğday çeşitleri, buğdayların yapısı ve özelliklerine göre kullanım alanları da değişiklik göstermektedir. Genellikle ekmek ve yulaf üretmek amaçlı üretilen buğdayların makarna yapılmak içinde kullanılan türleri bulunmaktadır. ...
Buğday Tohumu
Buğday Tohumu
Buğday Tohumu, Temel besin maddelerinden olan ekmeğin hammadesi olan buğday, insanlık için önemini her zaman en üst seviyede korumuştur. Yokluğundan kıtlık, açlık meydana gelmiş, çokluğundan insanlığın zenginlik efsanelerine konu olmuştur...
Buğday Çimi Marmelatı
Buğday Çimi Marmelatı
Buğday Çimi Marmelatı, Şifa verici etkisi ve içeriği açısından belki de yeşil yapraklı bitkiler içerisinde en önemlisi olan buğday çimi ne şekilde tüketilirse tüketilsin inanılmaz derecede faydalı bir bitkidir. Buğday çimi ma...
Buğday Kalori
Buğday Kalori
Buğday Kalori; buğday karbonhidrat içeriği yüksek bir tahıldır. Gerek buğdayın kendisi gerekse buğdaydan elde edilen ürünlerin karbonhidrat içeri yüksek olduğundan kalorisi de yüksektir. Karbonhidratlar vücut için çok faydalı ve enerji verici ...
Buğday Çimi Tozu
Buğday Çimi Tozu
Buğday çimi tozu; tohumun toprağa ekilmiş olduğu günden itibaren vitamin, mineral, çinko, fosfat, enzim ve lif oranının en yüksek seviyede olduğu bir haftanın sonunda kesilip kurutularak elde edilir. Bir gramlık buğday çimi tozunun elde edilme...
Buğday Unu
Buğday Unu
Buğday Unu; ismi itibariyle buğdayın dövülmesi sonucu elde edilen undur. Bununla beraber rafine buğday unlarının bundan farkı işlenmiş olarak elde edildiği için buğdayın bazı kısımlarını içermez. Yani eğer ekmek veya hamurişi yapımında b...
Buğday Suyu Kürü
Buğday Suyu Kürü
Buğday Suyu Kürü, Buğday suyu birçok hastalığa faydası olduğu gibi çağımızın en büyük sorunlarından biri olan kanser tedavisi içinde kullanılmaktadır. Buğday sıvı oksijen deposu olma özelliği ile yeryüzünün en güçlü anti kanseri sayıların "lae...
Esmer Buğday
Esmer Buğday
Esmer Buğday, ilk olarak yetiştiren kişiler Amerikalı George Washington ve Thomas Jcfersson’dır. Bitki sınıflandırmasında tahılgiller türüne değil de meyvelerin bulunduğu sınıfa daha yakındır. Almanlar bu tohum kayın fındığına...
Cevizli Yoğurtlu Buğday Salatası
Cevizli Yoğurtlu Buğday Salatası
Cevizli yoğurtlu buğday salatası; Yemek masalarında ana yemek kadar mezelere de önem verilmektedir. Çünkü salatalar ve mezeler sofraların süsüdür. Cevizli yoğurtlu buğday salatası yemeğe gelen misafirlerinize ikram edebileceğiniz enfes bir mez...
Buğday Nişastalı Kurabiye
Buğday Nişastalı Kurabiye
Buğday nişastalı kurabiye, Ağızda dağılan ve kıyır kıyır ifadesi ile tabir edilen gevrek bir kurabiye çeşididir. Oldukça lezzetli kurabiyelerden biri olan bu kurabiye her evde sıklıkla yapılan kurabiye çeşitlerinden biridir. Ani gelen misafirl...
Buğday Gluteni
Buğday Gluteni
Buğday Gluteni, buğday glüteni oldukça fazla miktarda içeren bir tahıl gurubudur. Glüten suda çözünen bir protein olma özelliğine sahiptir. Buğday glüteni özellikle çölyak hastaları için son derece zararlıdır. Buğday glüte...
Tam Buğday Unlu Ekmek
Tam Buğday Unlu Ekmek
Tam buğday unlu ekmek; Sağlıklı olduğu pek çok uzman tarafından dile getirilmiştir. Ekmek Türk mutfağında olmazsa olmazdır. Fakat hem kilo kontrolü hem de sağlıklı bir hayat sürmek için ekmek olmadan karın doyurmayı başarmak çok önemlidir...

 

Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Suyu
Dövme Buğday
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Durum Buğdayı
Aşurelik Buğday
Buğday Yarması
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Kaynatılmış Buğday
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Nişastası
Buğday Kepeği
Buğday Çeşitleri
Buğday Unu Alerjisi
Buğdayda Pas Hastalığı
Buğday Proteini
Buğday Besin Değeri
Buğday Ekimi
Rus Buğdayı
Makarnalık Buğday Çeşitleri
Kavılca Buğdayı
Buğday Tohumu
Buğday Çimi Marmelatı
Buğday Kalori
Popüler İçerik
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler, Buğday insanların ilk besin maddelerinden biridir. Nerede ise tüm dünyada bilinen ve üretimi yapılan buğdayın besin değ...
Buğday Nişastası
Buğday Nişastası
Buğday nişastası, buğday buğdaygiller familyasına ait temel besin maddelerimizden biridir. Ayrıca buğday Türkiye de iki değişik mevsimde yetişir. Bunl...
Buğday Kepeği
Buğday Kepeği
Buğday Kepeği; buğdayın en dış kısmında yer alan kabuğa verilen isimdir. Değirmendeki yıkanmış ve ardından kurutulmuş olan buğdayların kabukları ayrış...
Buğday Çeşitleri
Buğday Çeşitleri
Buğday çeşitleri, buğday beslenmenin temel taşıdır. Buğday denilince ilk akla gelen buğday ekmeğidir. Kullanım alanlarında ilk sırayı ekmek alırken o...
Buğday Unu Alerjisi
Buğday Unu Alerjisi
Buğday unu alerjisi, Bağışıklık sisteminin buğday ununa verdiği tepkidir. Bu alerji özellikle çocuklarda daha fazla görülmektedir. Eğer sizin buğdaya ...
Buğday Proteini
Buğday Proteini
Buğday Proteini, vücuda ve sağlığa çeşitli faydaları bulunan bu proteinin diğer ismi de glütendir. Bu buğday proteininin vücuda bir çok faydası bulunm...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Suyu
Dövme Buğday
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Buğday Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Buğday Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2018