Kaynatılmış Buğday Buğday, ülkemizde yaygın olarak üretilen mevsimlik bir otsu bitkidir. Buğday bitkisinden birçok ürün elde etmek mümkündür. Genellikle buğday bitkisinden un, nişasta, ekmek, bulgur ve makarna yapılmaktadır. Buğday bitkisinin sapları ise kâğıt ve karton üretimi fabrikalarında kullanılmaktadır. Kaynatılmış buğday, halk arasında "ferik" olarak adlandırılmaktadır. Buğdayın kaynatılmasındaki amaç, bulgur elde etmektir. Kaynatılmış buğday, su alarak şişer ve daha sonra değirmende öğütülerek bulgur elde edilir. Kaynatılmış Buğdayın Kullanım Alanları
Kaynatılmış buğdayın lif içeriği çok yüksek bir besin olduğu için insan sağlığı açısından oldukça besleyici ve faydalı bir besindir. Kaynatılmış buğday içerisinde fosfor, kalsiyum, demir ve birçok vitamin barındıran bir besindir. Buğday, cilt ve saç bakımında da çok önemlidir. Göz sağlığı açısından da içerisinde bulundurduğu çinko ve E vitamini yönünden faydalıdır. Kaynatılmış buğday tüketimi, bağırsak hareketliliğini düzenler ve kabızlığa engel olur. Ayrıca, kaynatılmış buğdayın kanser gibi hastalıkları engelleyici ve zihin yorgunluğunu giderici etkisi vardır. Kaynatılmış Buğdayın Faydaları Nelerdir?
|