bugday.gen.tr
buğday
Sosyal Medyada Paylaş
Buğday Çimi
Haşlanmış Buğday
Buğday Besin Değeri
Diş Buğdayı Kurabiyesi
Buğday Nişastalı Tuzlu Kurabiye
Ekmeklik Buğday Çeşitleri
Dövme Buğday
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
1 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori
Buğday Hastalıkları
Buğday Suyu
Yoğurtlu Buğday Salatası
Tohumluk Buğday Çeşitleri
Kastamonu Siyez Buğdayı
Buğday Proteini
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
Buğday Üretimi
Diş Buğdayı Nasıl Yapılır
Buğday Çimi Tozu
Buğday Ruşeymi Yağı
Diş Buğdayı Şekeri
Buğdayda Üst Gübreleme
Siyez Buğdayı
Kavuzlu Buğday
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Ruşeymi
Buğday Özü
Sarı Buğday
Diş Buğdayı
Buğday Gluteni
Aşurelik Buğday
Buğdayda Pas Hastalığı
Diş Buğdayı Cupcake
Tam Buğday Ekmeği
Tam Buğday Unlu Ekmek
Tüm Sayfalar >>









Haşlanmış Buğday

Haşlanmış buğday; birçok derde devadır. Buğday lif yönünden son derece zengin bir besin maddesidir. Ayrıca değerli bir tahıl olan buğdaydan istifade edebilmek adına hazırlanabilecek çeşitli tarifler bulunmaktadır. Bu tariflerin birçoğu geleneksel özelliğe sahip olsa da hiç biri değerini kaybetmemiştir. Başta haşlanmış buğday kullanılarak yapılan aşure bunlardan sadece bir tanesidir. Yine lebeniye, ayran aşını da unutmamak ve bu konuda hakkını vermek gerekir. Tabi haşlanmış buğdayın halk arasında severek yerine getirilen diş bulguru geleneğinin de bir parçası olduğunu unutulmamalıdır. Özellikle İç Anadolu Bölgesinde haşlanmış buğdayının üzerine ceviz, şekerli leblebi gibi çerezler konularak ikram edilir. Günümüzde ise bu eski tariflere ilave olarak yeni lezzetler denenmektedir. Haşlanmış buğday kullanarak hazırlanan en kolay yeni tariflerden bir tanesi haşlanmış buğday salatasıdır. 

Haşlanmış buğday salatası için gereken malzemeler:
  • 1,5 su bardağı haşlanmış buğday,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 1 dal yeşil soğan,
  • 1 tutam dereotu,
  • 1 tutam maydanoz,
  • 2 adet sivri biber,
  • 2 yemek kaşığı mısır,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı,
  • 1 adet limon,
  • Yeteri kadar tuz,
Hazırlanışı: Haşlanmış buğday kullanılarak yapılacak salata için buğdayın soğuk olması gerekir.
Haşlanmış Buğday

Daha sonra tüm salata malzemelerini yıkayıp doğrayın. Haşlanmış buğdayı derin bir kaseye alın. Üzerine doğranan salata malzemelerini ilave edin. En son olarak zeytin yağı, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırıp salatanın üzerine dökün. Haşlanmış buğdayı ezmeden karıştırın ve servis kasesine boşaltın. Bu arada buğdayı haşlarken mutlaka tuz kullanın. Aksi halde salataya ne kadar koyarsanız koyun lezzetini bulamayabilirsiniz. Haşlanmış buğday salatası hazır. Arzu ederseniz yeşil zeytin ya da farklı salata malzemeleri de tercih edebilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 20.3.2017 13:05:07

Haşlanmış Buğday Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Haşlanmış Buğday"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Buğday Göbeği

Buğday göbeği, Geçtiğimiz yıllarda kitap olarak çıkan buğday göbeği isimli kitap William Davis tarafından kaleme alınmış kitaptır. İçerisinde buğay ile ilgili birçok bilgi vardır. Sağlıklı ve dengeli beslenmek için kişinin buğday...

Buğday İthalatı

Buğday İthalatı, Buğday buğdaygiller familyasına ait otsu bir bitkidir. Karasal iklim şartlarında yetişir. Un yapımında kullanılması buğdayın önemini ortaya koymaktadır. Buğdayın uzunluğuna, rengine, tanelerinin iri veya küçük olm...

Buğday Ekmeği Kaç Kalori

Buğday ekmeği kaç kalori, Buğday ekmeği hem lezzeti hemde sağlığa olan faydaları ile bilinmektedir. Beyaz ekmek yerine çoğu zaman tavsiye edilen buğday ekmeğinin vücut üzerinde birçok olumlu etkiye fayda sağladığı bilinmektedir. B...

Buğday Ekmeği

Buğday Ekmeği, Sofraların vazgeçilmez yiyeceği olan buğday ekmeği, eskiden bereketin ve zenginliği simgesi olmuştur. Günümüzde ise obezitenin artması gibi durumlar nedeni ile buğday ekmeği hakkında olumsuz düşünceler olmaya başlam...

Buğday Gübreleme

Buğday Gübreleme, tahıl ürünleri kapsamında yer alan buğday ekimi yapılan toprağa büyükbaş veya küçükbaş hayvan dışkısı gübresinin takviye yapılmasıyla verimli olarak yetişir. Diğer yandan yapy gübrelemenin yapılması da uygundur....

Buğday Çimi Suyu

Buğday çimi suyu, görünüş itibariyle pek tasvip edilecek bir tarafının olmadığını düşünebiliriz. Ama kullandıkça ve faydalarını öğrendikçe kendi rızamızla kullanacağımız bir doğal su türüdür. Buğday çimi her zaman dikkatimizi ç...

Buğday Çorbası

Buğday çorbası; denilince akla ilk aşure gelir. Oysa ki buğday kullanarak yapılacak birçok çorba çeşidi bulunmaktadır. Buğday en değerli bakliyat çeşitlerinden bir tanesidir. Daha çok düşük kaloriye sahip olmasıyla ün salan buğday...

Buğday Çimi Faydaları

Buğday çimi faydaları, Yapılan araştırmalarla kimyasal ürünlerin kanserojen madde içerdiği hatta ölümcül vakalara bile neden olabileceğini bile dile getirildi. Durum böyle olunca bitkisel ürünlerden yararlanma gündeme geldi. Fay...

Buğday Salatası

Buğday Salatası, buğday tüketmeyi sevenler için mükemmel bir tarif. İçine katılan çeşitli sebzelerle oldukça dikkat çeker ve beğenilir. Sağlıklı ve besleyici olan buğday salatasını yemek yapmayacağınız günler bile kolaylıkla yapıp...

Buğday Salatası Yoğurtlu

Buğday salatası yoğurtlu, hem enerji veren hemde neredeyse tek başına öğün sayılabilecek tariflerden biridir. Bu salatayı özellikle ramazan aylarında tüketebilirsiniz. Hatta yazın tek öğün olarak uygulayabilirsiniz. Tek öğünden ka...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

buğday, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018