Buğday Otu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
20 Temmuz 2024

Buğday Otu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Buğday Otu

Buğday otu, klorofil içeriği sayesinde oldukça değerli bir bitkidir. İnsan vücudu için son derece faydalı mineralleri yapısında barındıran buğday otu; flor, fosfor, magnezyum, kükürt, potasyum, çinko, demir, mangan, bakır ve kobalt gibi bileşenler açısından zengindir. Ayrıca B vitaminleri (B1, B2, B3, B6, B12) bakımından çok değerli bir bitki olan buğday otu, A ve C vitaminleri açısından da zengindir. Doğada bulunan 20 çeşit amino asit, buğday otunda yeterli miktarda bulunmaktadır. Buğday otunu evde saksıda kolaylıkla yetiştirip bu mucize bitkinin faydalarından yararlanabilirsiniz.

Buğday Otunun Faydaları ve Kullanımı

Buğday otu, %70 oranında klorofil içeren bir bitkidir. Bir kâse buğday otundan elde edeceğiniz faydayı, 2 kilogram civarında yeşil yapraklı çiğ sebze tüketerek ancak karşılayabilirsiniz. Buğday otunun bu kadar değerli olmasını sağlayan madde, yüksek oranda klorofil içermesinden kaynaklanır. Klorofil, vücuttaki dokuları temizleyerek hücrelerin yeniden onarılmasını sağlar.

Doğal antioksidanlar bakımından da zengin olan buğday otu, aynı zamanda kanser tedavisinde de alternatif tıbba ışık tutmaktadır. Buğday otunun kanserle mücadelesi bilimsel olarak açıklanmıştır. Kalp damar sağlığını koruyan ve karaciğeri güçlendiren buğday otu, her yaş grubu tarafından tüketilmesi gereken eşsiz bir besindir. Buğday otu, çiğnendiğinde diş çürümelerini önlediği gibi diş ağrılarına da iyi gelmektedir.

Bunun yanı sıra, buğday otu kan şekerini düzenler, yüksek tansiyonu düşürür, antibakteriyel özelliği ile yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar. Kan akışını düzenleyerek kalbin kan pompalamasını artırır ve dokulara oksijen bakımından zengin kan akışı sağlar. Cilt için de son derece faydalı olan buğday otu, sedef, egzama ve akneli ciltlerde olumlu etkisi ile bilinmektedir.

Buğday Otu Nasıl Yetiştirilir?

Kendinize ve sevdiklerinize yapabileceğiniz en büyük iyilik, evde buğday otu yetiştirerek tüketmelerini sağlamaktır. Bunun için marketlerin organik besinler satan bölümünden temin ettiğiniz organik buğdayı, 3 gün boyunca nemli bir bez arasında günde 3 defa sulayarak çimlendirebilirsiniz. Daha sonra geniş bir kap içerisine nemli olarak serdiğiniz buğdaylar, 3-4 gün içerisinde filizlenmeye başlayacaktır. Geniş bir saksıda toprağa alıp yetiştireceğiniz buğday otunu, dilerseniz salatalara doğrayarak kullanabilirsiniz. İsterseniz suyunu sıkıp içebilirsiniz. Tercih tamamen size kalmış, ama elde edeceğiniz fayda yanında buğday otu yetiştirmek sizi yormayacak küçük bir ayrıntıdır. Ayrıca buğday otunu tüketmeye başladıktan sonra, vücudunuzdaki olumlu değişiklikleri hemen fark etmeye başlarsınız. Halsizlik, yorgunluk ve bitkinlik gibi sıkıntılarınız varsa buğday otunu mutlaka tüketmelisiniz. Buğday otu, kısa süre içerisinde vücut direncinizin artmasına yardımcı olabilecek en güçlü besinlerden biri olma özelliğine sahiptir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Buğday Çeşitleri Nelerdir?

Buğday Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Buğday Suyu Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Suyu Kürü Tarifi ve Malzemeleri