Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama

Popüler İçerikler

Sarı Buğday

Sarı Buğday, halk arasında buğday sevilen bitkidir. Sarı buğday tarım alanında en çok dikilen tahıl besinidir. Türkiye'de ekmek çok tüketildiği için buğday ekimi yapılır. Mutfakta sevilerek tüketilir. Özellikle sarı buğday ekmek yapımında un olarak kullanıldığı için buğdayın tüketimi fazladır. Buğday ekim ayında dikilir. İlkbahara doğru yeşe...

Karakılçık Buğdayı

Karakılçık buğdayı: Karakılçık buğdayı ismini bünyesinde bulunduran karakılçıklardan almıştır. Genellikle ege bölgesinde yetişen ve nesli neredeyse tükenmek üzere olan bir buğday türüdür. Neslinin tükenmesinin en büyük nedeni ekonomik olarak diğer buğday türleri kadar bütçe sağlamaması ve bununla beraber buğday taneleri i...

Buğday Şırası Nasıl Yapılır

Buğday Şırası Nasıl Yapılır, Buğday şırası kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı şifa dağıtmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin başında gelmektedir. Kanda bulunan alyuvar ve akyuvarların şekil kazanmasından tutunda sağlık yönünden birçok faydası bulunan buğday şırasını kaliteli hayat için tüketmek gerekir. Kilo kon...

Buğday Suyu

Buğday Suyu son dönemde oldukça popüler hale gelen bir içecek olmuştur. Nedeni sağlık açısından birçok yararının olmasıdır. Kanser gibi hayati önem taşıyan sağlık sorunlarının tedavi edilme aşamasında ve bu hastalığın oluşmasını engellemede oldukça etkili olmaktadır. Buğdaydan elde edilen su sıvı oksijen açısından çok zengindir ve doğada bul...

Dövme Buğday

Dövme buğday, Çok eski yıllardan itibaren tüketilen temel gıda maddelerinden biri olan buğday, Türk mutfağının vazgeçilmez tahılları arasında yer alır. Buğdayın dış kabuğunun yani kepeğinin bazı işlemler ile giderilmiş ve ezilmiş hali olan dövme buğday ise en çok da aşure yapımında kullanılır. Diğer bir adı yarma olan dövme buğdaydan aynı za...

Buğday Nasıl Yetiştirilir

Buğday nasıl yetiştirilir, Buğday dünyada ve ülkemizde en fazla üretilen tarım ürünüdür. Karasal iklimin hâkim olduğu coğrafyalarda yetiştirilen buğday insanoğlunun yerleşik hayata geçtikten sonra düzenli olarak ürettiği ilk tahıllardan biridir. Alternatif tarım ürünlerinden biri olan buğday, hasat sonrası kalan samanıyla dahi ekonomik değer...

Durum Buğdayı

Durum Buğdayı,  makarna ve bulgur üretimi   başta olmak üzere irmik üretmek için kullanılan buğdaya durum buğdayı  adı verilir. Durum buğdayı üretimi şu anda dünya üzerinde 50.000 ton civarlarında olup üretimin çoğunluğu Kanada başta olmak üzere İtalya ve Amerika'dadır. Durum  kelimesi La...

Aşurelik Buğday

Aşurelik Buğday, Sağlıklı besinler arasında yer alan aşurelik buğday, hemen hemen her ilimizde üretilen bir tahıldır. Ancak İzmir, Konya, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde üretimi daha yaygın olarak yapılır. Durum buğdayının birtakım işlemlerden geçmesi ile elde edilen bu buğday çeşidi hemen hemen birçok kişinin mutfağında yer alır. Aşurelik ...

Buğday Yarması

Buğday yarması, buğdayın tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Eski dönemlerden beri yetiştirilmekte olan buğdayların birçok türü bulunmaktadır. Bu türler yetiştirildiği bölgeye ve bölgenin coğrafi özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Günlük olarak sofralarımıza gelen ekmeğin ham maddesi buğdaydır. Buğdaydan birçok besin elde e...

Buğday Hangi Bölgede Yetişir

Buğday Hangi Bölgede Yetişir, buğday bitkisi mevsimlik ekilen otsu bir bitkidir. Buğday bitkisi genellikle son bahar aylarında ekilip kış aylarında hasadı yapılan bir bitkidir. Buğdaydan ekmek, un, bulgur ve makarna gibi birçok ürün elde edilir. Buğday yetiştiriciliğinde uygun toprak ve iklim yapısına sahip olması gerekir. Ülkemizde de iklim...

Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi

Tam buğday ekmeği şekeri yükseltirmi, çağımızda birçok hastalıktan kurtulmak için dengeli ve sağlıklı beslenmek son derece önemlidir. Vücudun insülin direncini yükselten bazı yiyeceklerden kaçınılması halinde şekerin gerekli seviyede tutulması sağlanır. Bu sebepten dolayı kişinin şeker içeren gıdalardan veya karbonhidrat içeren besinlerden u...

Kaynatılmış Buğday

Kaynatılmış Buğday; buğday ülkemizde yaygın olarak üretilen mevsimlik bir otsu bitkidir. Buğday bitkisinden birçok ürün elde etmek mümkündür. Genellikle buğday bitkisinden un, nişasta, ekmek, bulgur makarna yapılmaktadır. Buğday bitkisinin sapları ise kâğıt ve karton üretimi fabrikasında kullanılmaktadır. Kaynatılmış buğday halk arasında fer...

Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri

Yüksek verimli buğday çeşitleri, ekilmiş olduğu sene içerisinde çok fazla buğday veren ve başaktaki buğday sayılarının diğer buğday türleri arasında en fazla sayıya sahip olan verimli çeşitleridir. Yetiştirileceği bölgenin özelliklerine göre değişiklik göstermekte olan buğdaylar mevsim şartlarının ve coğrafi koşulların yer yer değişmesi...

2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori?

2 dilim tam buğday ekmeği kaç kalori, Buğday ekmeği bilindiği gibi bizim vazgeçemediğimiz yiyeceğimizdir. Ekmek yemediğimiz zaman kendimizi doymamış hissetmekteyiz. Ancak ekmeğin kilo üzerinde oluşturduğu olumsuz etkiler üstüne söylemler ortaya çıkmıştır. Özellikle buğdayın kendi yapısının artık doğal olmadığı yani gen yapısı ile oynadığı yö...

Buğdaydan Elde Edilen Ürünler

Buğdaydan Elde Edilen Ürünler, Buğday insanların ilk besin maddelerinden biridir. Nerede ise tüm dünyada bilinen ve üretimi yapılan buğdayın besin değeri oldukça yüksektir. İçeriğinde başta karbonhidrat gelir, ayrıca da zengin mineralleri barındırır. İnsanlar hatta evcil hayvanlarında günlük tükettiği gıda maddesidir.

Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır

Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır, önemli bir ziraat mahsulü olan buğday, insan gıdası olarak en çok tüketilen besinlerden biri olma özelliğine sahiptir. Başak, sap ve kök olmak üzere 3 ana kısımdan oluşan buğday, ilk etapta çiçek olarak meydana gelir ve buğday başakları 10 cm'ye kadar büyür. Buğday başakları renkleri, sıklıkları ve tüylerin...

Buğday Nişastası

Buğday nişastası, buğday buğdaygiller familyasına ait temel besin maddelerimizden biridir. Ayrıca buğday Türkiye'de iki değişik mevsimde yetişir. Bunlarda ilkbahar ve kış mevsimleridir. Kışlık buğday sonbahar aylarında ekilir ve ilkbahara kadar toprak altında kalır. İklim olarak karasal iklimi sever. Ancak tek yıllık bir bitkidir. Yani yılda...

Buğday Kepeği

Buğday Kepeği; buğdayın en dış kısmında yer alan kabuğa verilen isimdir. Değirmendeki yıkanmış ve ardından kurutulmuş olan buğdayların kabukları ayrıştırılır. Ayrıştırılan buğdayın kabuk bölümü yapılan araştırmalara göre aşırı lif içerdiği ve bu liflerin sağlık açısından önemli yeri olduğu ortaya çıkmıştır.Yapısındaki lif oranı...

Buğday Çeşitleri

Buğday çeşitleri, buğday beslenmenin temel taşıdır. Buğday denilince ilk akla gelen buğday ekmeğidir. Kullanım alanlarında ilk sırayı ekmek alırken onu makarna takip etmektedir. Buğday çok çeşitlilik göstermektedir. Her türünden farklı bir ürün elde edilir.Buğday çeşitleri nelerdir?Bayraktar 2000 e...

Buğday Unu Alerjisi

Buğday unu alerjisi, Bağışıklık sisteminin buğday ununa verdiği tepkidir. Bu alerji özellikle çocuklarda daha fazla görülmektedir. Eğer sizin buğdaya alerjiniz varsa bu alerjiye karşı bağışıklık sistemini güçlendirecek bir antikor geliştirilmesi gereklidir. Buğday unu alerjisi çeşitli rahatsızlıklara neden olmaktadır. Ayrıca bu alerjiye dikk...

Buğdayda Pas Hastalığı

Buğdayda Pas Hastalığı; iklim şartlarının epidemi yaptığı dönemlerde buğdayda pas hastalıkları ciddi oranda verim kayıplarına sebep olur. Buğdayda pas hastalığından oluşan zarar, erken enfeksiyonlar ve hastalığın salgın yapması bağlantılı olaraka artar. Pas salgınları hem nitelik hem de nicelik olarak zarar verir ve zaman zaman ortaya çıkar....

Buğday Proteini

Buğday Proteini, vücuda ve sağlığa çeşitli faydaları bulunan bu proteinin diğer ismi de glütendir. Bu buğday proteininin vücuda birçok faydası bulunmaktadır. İnsanların sağlıklı bir hayat yaşayabilmesi için yağ. Protein. Vitamin. Karbonhidrat. Mineral ve su gibi besinlere ihtiyacı vardır. Protein insan vücudunda hücre bölünmesi ve geliş...

Buğday Besin Değeri

Buğday Besin Değeri, Buğday en önemli besin maddesidir. İnsanların temel besin maddesi olan ekmeğin ana maddesidir. Un yapıp kullanıldığı gibi hayvanlar için yem olarak da kullanılabilir. Hasat zamanında elde edilen samanlar çiftlik hayvanları için çok idealdir. Buğdayın besin değeri oldukça yüksektir.Buğdayı Kendi İçe...

Buğday Ekimi

Buğday ekimi; buğday her çeşit toprakta yetişme özelliğine sahiptir. Buğday ekiminde en yüksek verim killi ve humusça zengin topraklardan alınır. Buğday ekiminin gerçekleşmesi için ilk olarak toprak işlenmelidir. Buğday ilk evrelerinde bol nemli hava ve düşük sıcaklıklara ihtiyaç duyar. Buğday ekimi için toprak sıcaklığı önemlidir bu sıcaklı...

Rus Buğdayı

Rus Buğdayı: Türkiye'ye Rusya'dan getirilerek ekimi yapılan bu buğday türü özellikle, Erzurum ve Kars bölgesinde oldukça yüksek derecede verim alınmasıyla adında çok söz ettirmiştir. Ziraat enstitüsü tarafından birçok çalışması yapılarak, Türkiye'deki adaptasyonu hakkında bilgi elde edilerek, ülkemizde çeşitli çalışmalar yapılmıştır.197...

Makarnalık Buğday Çeşitleri

Makarnalık buğday çeşitleri, buğdayların yapısı ve özelliklerine göre kullanım alanları da değişiklik göstermektedir. Genellikle ekmek ve yulaf üretmek amaçlı üretilen buğdayların makarna yapılmak içinde kullanılan türleri bulunmaktadır. Yetiştirilen buğdaylar tür ve çeşitlilik bakımından birbirinden farklılıklar göstermektedir.

Kavılca Buğdayı

Kavılca buğdayı, bu buğday türü vücutta meydana gelebilecek kanser hastalıklarına karşı mükemmel bir koruyucu özellik taşır. Doğu Anadolu'nun Kars Kars yöresine ait bir türüdür. Kabuğu kalın bir yapıda ve katmanlı bir şekilde oluşmaktadır. Kabuğunun kalın ve katmanlı olmasından dolayı diğer buğday türlerine göre gluten oranı oldukça düş...

Buğday Tohumu

Buğday Tohumu, Temel besin maddelerinden olan ekmeğin hammadesi olan buğday, insanlık için önemini her zaman en üst seviyede korumuştur. Yokluğundan kıtlık, açlık meydana gelmiş, çokluğundan insanlığın zenginlik efsanelerine konu olmuştur. Açlık ve kıtlığın önüne geçmek ve daha fazla üretim sağlamak için yapılan çalışmalardan Buğday toh...

Buğday Çimi Marmelatı

Buğday Çimi Marmelatı, Şifa verici etkisi ve içeriği açısından belki de yeşil yapraklı bitkiler içerisinde en önemlisi olan buğday çimi ne şekilde tüketilirse tüketilsin inanılmaz derecede faydalı bir bitkidir. Buğday çimi marmelatı, içerikte marmelat kelimesi geçmesi itibari ile şekerle yapılmış bir besin olarak düşünülse de kesinlik...

Buğday Kalori

Buğday Kalori; buğday karbonhidrat içeriği yüksek bir tahıldır. Gerek buğdayın kendisi gerekse buğdaydan elde edilen ürünlerin karbonhidrat içeri yüksek olduğundan kalorisi de yüksektir. Karbonhidratlar vücut için çok faydalı ve enerji verici bileşiklerdir. Vücut sindirimde karbonhidratlar ilk başta yakılır ve açığa yüksek derecede enerji çı...

Buğday Çimi Tozu

Buğday çimi tozu; tohumun toprağa ekilmiş olduğu günden itibaren vitamin, mineral, çinko, fosfat, enzim ve lif oranının en yüksek seviyede olduğu bir haftanın sonunda kesilip kurutularak elde edilir. Bir gramlık buğday çimi tozunun elde edilmesi için on gram buğday tohumuna ihtiyaç vardır. Buğday çimi tozunda on dokuz adet amino asit bulunma...

Buğday Unu

Buğday Unu; ismi itibariyle buğdayın dövülmesi sonucu elde edilen undur. Bununla beraber rafine buğday unlarının bundan farkı işlenmiş olarak elde edildiği için buğdayın bazı kısımlarını içermez. Yani eğer ekmek veya hamurişi yapımında buğday unu kullanılırsa içerisindeki mineraller ve birçok vitaminler fazlaca olacaktır. Lakin bu rafin...

Buğday Suyu Kürü

Buğday Suyu Kürü, Buğday suyu birçok hastalığa faydası olduğu gibi çağımızın en büyük sorunlarından biri olan kanser tedavisi içinde kullanılmaktadır. Buğday sıvı oksijen deposu olma özelliği ile yeryüzünün en güçlü anti kanseri sayıların "laetril" içerir. Aynı zamanda buğday suyu kürü, yüksek miktarda demir içerdiğinden dolayı, kansızlığa k...

Esmer Buğday

Esmer Buğday, ilk olarak yetiştiren kişiler Amerikalı George Washington ve Thomas Jcfersson'dır. Bitki sınıflandırmasında tahılgiller türüne değil de meyvelerin bulunduğu sınıfa daha yakındır. Almanlar bu tohum kayın fındığına olan benzerliğinden dolayı bu isimle isimlendirilmiştir. Çok fazla türü bulunmaktadır ama en fazla bilinen türleri k...

Buğday Gluteni

Buğday Gluteni, buğday glüteni oldukça fazla miktarda içeren bir tahıl gurubudur. Glüten suda çözünen bir protein olma özelliğine sahiptir. Buğday glüteni özellikle çölyak hastaları için son derece zararlıdır. Buğday glüteni özellikle bu hasta grubunda ve buğday alerjisi olanlarda cildi, solunum sistemini ve gastrointestinal sist...

Tam Buğday Unlu Ekmek

Tam buğday unlu ekmek; Sağlıklı olduğu pek çok Uzman tarafından dile getirilmiştir. Ekmek Türk mutfağında olmazsa olmazdır. Fakat hem kilo kontrolü hem de sağlıklı bir hayat sürmek için ekmek olmadan karın doyurmayı başarmak çok önemlidir. Her ne kadar bazen daha az ekmek tüketmek için yemeğin yanına pirinç pilavı yapılsa da bu tercih d...

Ekmeklik Buğday Çeşitleri

Ekmeklik Buğday Çeşitleri, Buğday insanın temel ihtiyaçlarının en başında yer alır. Dünya çapında ekimi en çok yapılan iki üründen biri buğdaydır. Bizim ülkemizde de ilk sırayı alır. Ülkemizde de en çok İç Anadolu bölgesinde yetişir. Buğday genelde ılık ve serin iklimleri sever. Çok fazla sıcak sevmez. Kil, kireç ve fosforlu toprakları sever...

Buğday Ruşeymi

Buğday Ruşeymi, Birçok kişi tarafından henüz adı duyulmamış olan buğday ruşeymi, ülkemizde yeni yeni duyulan ve oldukça kıymetli bir yiyecek olması bakımından diğerini anlaşılmış olan bir besindir. Son günlerde marketlerden oldukça kolay temin edebileceğiniz bu ürün, toz halinde satılan, lezzet ve zenginlik katmak için birçok yiyeceği eklene...

Kırık Buğday

Kırık Buğday, tahıl ürünleri kapsamında yer alan olgunlaşan buğday başaklarının hasadı esnasında modern tarım teknolojisi ile işlemden geçirilme aşamasında elek altı diye tabir edilen buğday tanelerinin kırık olanlarını ifade eder. Kalite olarak ayrımı yapılan buğday taneleri gıda sektöründe birçok gıda içerisinde kullanıma hazır hale getiri...

Buğday Çimi Suyu Nasıl Yapılır

Buğday Çimi Suyu Nasıl Yapılır, buğday çimi suyu belki de normal sudan sonra içilebilecek en sağlıklı sulardan biridir. Son derece güçlü bir antioksidan olan buğday çimi suyu neredeyse 5 kilo portakalda bulunan C vitamini kadar vitamin içeriyor. Ayrıca bir düşünün önünüze 2 kilo çiğ yeşil yapraklı sebze alsanız bunu tek bir öğünde tüket...

Kavuzlu Buğday

Kavuzlu buğday, buğdaygiller ailesinden olan bir buğday türü olarak bilinmektedir. Kavuzlu buğday eski çağlarda Avrupa'nın bazı bölgelerinde Bronz Çağ'dan Orta Çağ'a kadar bilinen ve neredeyse her yemekte kullanılan bir buğday türü olduğu bilinmektedir. Şu an ki yaşadığımız dönemde Orta Avrupa kısımlarında soyu tükenmekte olan bir buğday tür...

Buğday Özü

Buğday Özü; Ruşeym, kelime manası olarak buğday özü anlamına gelir. Buğday özü, buğday tanesinin filizlendiği kısımdır. Buğday tanesinin embriyosu olan ve %3-4 kısmını oluşturan buğday özü, buğday tanesinin besin ve enerji ihtiyacını karşılar. Buğday özü, her bir ton buğdayın işlenmesinden bir kilogram kadar elde edilen ve az bulunan önemli ...

Kastamonu Siyez Buğdayı

Kastamonu siyez buğdayı, günümüzde yetiştirilmekte olan buğday türleri arasında en doğal olan buğday türüdür. En fazla Kastamonu ilinde yetiştirildiği için bu ismi almıştır. Bu buğdayın faydaları saymak ile tükenmez. Bulguru ile lezzetli yemekler yapılmasının yanı sıra insan sağlığına da son derece faydalıdır. Dünya üzerinde ilk buğday ...

Haşlanmış Buğday

Haşlanmış buğday; birçok derde devadır. Buğday lif yönünden son derece zengin bir besin maddesidir. Ayrıca değerli bir tahıl olan buğdaydan istifade edebilmek adına hazırlanabilecek çeşitli tarifler bulunmaktadır. Bu tariflerin birçoğu geleneksel özelliğe sahip olsa da hiçbiri değerini kaybetmemiştir. Başta haşlanmış buğday kullanılar...

Buğday Zararlıları

Buğday zararlıları, buğday karbonhidrattan zengin otsu bir bitkidir. Bu özelliği ile birçok zararlının da dikkatini çekmektedir. Bitkisel ürün üretiminde verim ve kaliteyi etkileyen en önemli nedenler hastalık ve zararlılar olarak gösterilmektedir. Buğday bitkisinin adaptasyon yeteneği çok iyi olduğundan dünyanın birçok yerine yayılım göster...

Buğday Yetiştiriciliği

Buğday Yetiştiriciliği, tahıl ürünleri grubunda yer alan vitamin ve mineral değeri oldukça yüksek bir besin maddesi olan buğday belirli aşamalarla üretilmektedir. Sofraların baş tacı olan bu ürün Türkiye'de en çok İç Anadolu Bölgesinde yoğun bir şekilde yetiştirilen bu tahıl yeşerme döneminde bol suya, olgunlaşma döneminde ise güneşe ihtiyaç...

Buğday Kürü

Buğday Kürü; bu kür sayesinde kan şekerinizi dengeleyerek açlık kontrolünü elinizde tutabilir ve detoks etkisi ile istemediğiniz kilolara veda edebilirsiniz. Ayrıca buğday kürü ile gözlerinizi güçlendirebilirsiniz. Buğday kürünü aşırıya kaçmayacak şekilde kullandığınız zaman hiçbir zararı bulunmamaktadır. Kalp sağlığından bağışıklık sistemin...

1 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori?

1 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori; Vücuttaki kiloların meydana gelmesini sağlayan en etkili ve en somut faktörlerin başında karbonhidrat gelir. Ekmekte oldukça yoğun bulunan karbonhidratlar, kilo verme problemi olan kişilerin en büyük düşmanları arasındadır. Özellikle ülkemizde ekmeğe verilen önem ve alaka oldukça yüksek oranda tüketilmes...

Buğday Çimi Nasıl Yetiştirilir

Buğday Çimi Nasıl Yetiştirilir, Buğday çimi şifa deposu olarak bilinmektedir. Bu şekilde tanımlanmasının birçok nedeni bulunmaktadır. Buğday çiminin tane veya uzayan bölümü hücreleri yeniler, kalp ve damar sistemindeki aksaklıkları giderir, kanın temizlenmesini sağlar ve daha birçok faydası bulunmaktadır.Buğ...

Buğday Filizi

Buğday Filizi, buğday filizi elde etmek için ilk olarak organik buğday tohumu alınır. Bir çay bardağı kadar buğday bir kaba dökülür ve bir gün boyunca suda bekletilir. Ertesi gün şişen buğdayların suyu süzülerek herhangi bir temiz bez üzerine taneler birbirinin üzerine gelmeyecek şekilde serilir. Üzerine nemli bir bez örtülerek karanlık bir ...

Buğday Kromozom Sayısı

Buğday Kromozom Sayısı, Buğday buğdaygiller ailesinden bütün dünya ülkelerinde ıslahı yapılmış olan tek yıllık otsu bitki türüdür. Yapılan araştırmalara göre buğdayın gen merkezi olarak Batı İran, Kafkasya ve Anadolu kabul edilir. Buğday, karasal iklimi sever. Buğday; yem ve un üretiminde tercih edilen bir ana besin maddesidir. Kabuklu hali ...

Sies Buğdayı

Sies buğdayı, Genetiği bozulmamış olduğundan, en doğal buğday türü olarak bilinir. Türkiye'de en çok Kastamonu'da yetişmektedir. On bin yıllık geçmişi bulunan sies buğdayı, 14 kromozom sayısıyla dünyanın ilk buğday çeşididir. Bu nedenle günümüz buğdayının atası olarak bilinmektedir. İtalya'daki Nuh'un tatları olarak bilinen Presidium'...

Siyah Buğday

Siyah Buğday, Kuzukulağı ailesinden olan siyah buğday, gleçka denilen farklı bir isimle  de anılabilir. Normal buğdaylara göre kıyaslandığında düşük nitelikler de görülebilir. Siyah buğday yaklaşık olarak%11 protein, %2 civarı yağ içerir. Siyah buğdayların yetişme alanları kısıtlı değildir. Dağlık, engebeli, serin bölgelerde, yağış alan...

Buğday Hastalıkları

Buğday hastalıkları, tahıl ürünlerinin en önemlilerinden birisi olan buğdayı olumsuz yönde etkilemektedir. Buğday ekimi ile başlanan bir emekle biçilmesine kadar geçen sürede birçok kişinin eli değmiştir. Tarlaya ekilen buğday filizlenip büyüyene kadar birçok zirai işlemlerden geçmektedir. Buğday tek gövdeden büyüyen ve tek bir tohumla onlar...

Buğday Otu

Buğday otu, buğday otu içeriğinde bulunan klorofil sayesinde oldukça değerli bir bitkidir. İnsan vücudu için son derece faydalı mineralleri yapısında barındıran buğday otu flor, fosfor, magnezyum, kükürt, potasyum, çinko, demir, mangan, bakır, kobalt gibi bileşikler açısından son derece zengindir. Ayrıca B vitaminleri bakımından (B1, B2...

Kastamonu Buğdayı

Kastamonu Buğdayı; (Siyez) olarak bilinen bir buğday türüdür. Siyez buğdayı Kastamonu ile adeta eşleşmiş çok eskilerden günümüze ırkı hiç değişmeden gelen ve hala Kastamonu yöresinde yıllık 5000 dekar araziye ekimi yapılan bir üründür. Kastamonu buğdayı (Siyez) Hititçe (Zız) kelimesinden türemiştir. Kastamonu, siyez buğdayı Anadolu topr...

Buğday Lifi

Buğday Lifi; birçok alanda kullanılan bir maddedir. Buğday lifi buğdayın ısıl işlem görüp tekstüre edildikten sonra buğdayı bir kez daha öğütüldükten sonra elde edilmektedir.Buğday Lifi ÇeşitleriKarışım lifiÇeşitli lif gruplarıBitkisel liflerBuğda...

Karabuğday

Karabuğday, Kuzukulağıgiller familyasına ait bir besin olan karabuğday daha çok greçka ve esmer buğday adı ile bilinir. Dünyadaki toplam karabuğday üretiminin neredeyse yarısı Çin üzerinden sağlanır. Çin'i takip eden ülkeler arasında Rusya, Ukrayna, Polonya, Japonya, Amerika, Kanada ve Fransa bulunur. Orta Asya kökenli bir bitkidir. Amerika'...

Buğday Sirkesi

Buğday sirkesi, sirke ne şekilde yapılırsa yapılsın tam bir antioksidan, bağışıklık güçlendirici ve adeta bir gençlik iksiridir. Buğday sirkesi ise sağlığınıza dost bir doğal ecza deposudur. Kil ve magnezyum içeren buğday sirkesi vücut için son derece faydalıdır. Bünyenizi güçlendirmek ve bağışıklık sisteminizi desteklemek için b...

Buğday Ruşeymi Yağı

Buğday ruşeymi yağı, kelime karşılığı "buğday özü" olan ruşeym; her bir buğday tanesinin en tepesinde yer alan embriyo kısmına denir. Yani buğday tanesinin canlanmaya (Filizlenmeye) başladığı yerdir. Ruşeym buğdaydan daha fazla protein içerdiğinden oldukça değerlidir. Öyle ki; buğdaydaki toplam protein miktarının neredeyse %8'i buğday ruşeym...

Buğday Yağı

Buğday Yağı, birçok doğal ilacın ana maddesi olarak karşımıza gelen bitkisel yağlar güzellik ve sağlık için arayışlarda olan kişilerin genelde ilk tercihleri arasında yer alır. Bu yağlardan en yaygın olarak kullanılanlarından biri, E ve B vitaminleri bakımından zengin olan buğday yağıdır. Özellikle cilt ve saç bakımında yoğun olarak kullanıl...

Buğday Çimi Tohumu

Buğday Çimi Tohumu: Özellikle kanser hastalığının tedavisinde kullanıldığında son derece etkili olur. Sadece hastalığı tedavi etmesiyle bilinen bir bitki değildir, çünkü kanserden korunmak içinde kullanılan bir tohumdur. Alternatif tedavi olarak buğday çimi tohumu suyu ve buğday şırasının içilmesi, bağışık sisteminin güçlenmesini sağl...

Buğday Çimi

Buğday çimi, son yıllarda kanser gibi oldukça ciddi ölümcül riskleri olan hastalıkların tedavi edilmesinde ve hastalıkların önlenmesinde sağladığı faydalı etkilerle gündeme gelmiştir. Buğday çimi içeriğinde sıvı oksijen barındırmaktadır. Doğadaki en güçlü anti kanser etkisi olan laetril içermektedir. Bu nedenle uzmanlar tarafından buğday çim...

Buğday

Buğday, çok eskilerden günümüze dek üretimi yapılan buğdayım faydalarından yararlanabilmek için tüketim şekli oldukça önemlidir. Buğdayım işlenmesi anında besleyici özelliği kaybolmaktadır. Kepekli besinler grubunda yer alan buğday, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Manganez, diyet lifleri, A, C, E, B6, B12, K vitaminleri, bakır, fos...

 

Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Suyu
Dövme Buğday
Buğday Nasıl Yetiştirilir
Durum Buğdayı
Aşurelik Buğday
Buğday Yarması
Buğday Hangi Bölgede Yetişir
Tam Buğday Ekmeği Şekeri Yükseltirmi
Kaynatılmış Buğday
Yüksek Verimli Buğday Çeşitleri
2 Dilim Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori?
Buğdaydan Elde Edilen Ürünler
Buğday Hangi Ayda Olgunlaşır
Buğday Nişastası
Buğday Kepeği
Buğday Çeşitleri
Buğday Unu Alerjisi
Buğdayda Pas Hastalığı
Buğday Proteini
Buğday Besin Değeri
Buğday Ekimi
Rus Buğdayı
Makarnalık Buğday Çeşitleri
Kavılca Buğdayı
Buğday Tohumu
Buğday Çimi Marmelatı
Buğday Kalori
Popüler İçerik
Sarı Buğday
Sarı Buğday
Sarı Buğday, halk arasında buğday sevilen bitkidir. Sarı buğday tarım alanında en çok dikilen tahıl besinidir. Türkiye de ekmek çok tüketildiği için b...
Karakılçık Buğdayı
Karakılçık Buğdayı
Karakılçık buğdayı : Karakılçık buğdayı ismini bünyesinde bulunduran karakılçıklardan almıştır. Genellikle ege bölgesinde yetişen ve nesli neredeyse t...
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Şırası Nasıl Yapılır, Buğday şırası kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı şifa dağıtmaktadır.Bağışıklık sistemini güçlendiren besinle...
Buğday Suyu
Buğday Suyu
Buğday Suyu son dönemde oldukça popüler hale gelen bir içecek olmuştur. Nedeni sağlık açısından birçok yararının olmasıdır. Kanser gibi hayati önem ta...
Dövme Buğday
Dövme Buğday
Dövme buğday, Çok eski yıllardan itibaren tüketilen temel gıda maddelerinden biri olan buğday, Türk mutfağının vazgeçilmez tahılları arasında yer alır...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sarı Buğday
Karakılçık Buğdayı
Buğday Şırası Nasıl Yapılır
Buğday Suyu
Dövme Buğday
Bugday Cimi
Komoterapi Görüyorum Hangi Buğdayı Kullanmam Gerekiyor?
Merhaba İşlem Görmemiş Buğday Tohumu Nereden Bulunabilir?
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Bugday Cimi
Komoterapi Görüyorum Hangi Buğdayı Kullanmam Gerekiyor?
Merhaba İşlem Görmemiş Buğday Tohumu Nereden Bulunabilir?
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024